Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Cykelfest på havnen: Flandern Rundt fejres i Aarhus

Den 7. april kan aarhusianske cykel- og ølentusiaster komme med til cykelfest, når VISITFLANDERS viser Flandern Rundt på storskærm – og serverer kolde belgisk-inspirerede øl på Hantwerk ved Aarhus Lystbådehavn. De første 180 øl er på turistrådets regning. Samtidig er der mulighed for at vinde en rejse til Flandern.

 

Startskuddet til det ikoniske belgiske cykelløb, Flandern Rundt, lyder for 103. gang den 7. april. I år får aarhusianske cykelfans mulighed for at tage del i festlighederne, når turistrådet for det nordlige Belgien, VISITFLANDERS, sammen med Brussels Airlines inviterer til cykelfest på Hantwerk ved Aarhus Lystbådehavn – kun et kvarters gang fra midtbyen.

 

 

Hjemmebryggede belgisk-inspirerede fadøl

I anledning af Flandern Rundt holder Hantwerk ekstraordinært søndagsåbent for at vise det legendariske cykelløb – hvor danskerne Mads Pedersen og Michael Valgren har chance for en podieplacering – på storskærm og skænke kolde, hjemmebryggede belgisk-inspirerede fadøl.

Besøgende kan samtidig selv prøve kræfter med den brostensbelagte Paterberg-stigning, der betragtes som den mest afgørende stigning i løbet. I dagens anledning er der nemlig opstillet en interaktiv motionscykel fra BKOOL hos Hantwerk. Der er også mulighed for at gætte på årets vinder af Flandern Rundt – og deltage i konkurrencen om en rejse til Flandern med direkte fly fra Billund med Brussels Airlines.


Flandern Rundts aarhusianske lillebror

Vil man tyvstarte cykelfesten allerede om formiddagen, kan man få en smagsprøve på den stemning, der hersker ved Flandern Rundt, til den aarhusianske udgave af det ikoniske cykelløb. I Skivholme, der ligger knap 20 km uden for Aarhus, samles 200 cykelentusiaster traditionen tro nemlig kl. 10.00 for at hylde Flandern Rundt med deres danske pendant, Ronde van Borum. Det afvikles hvert år på samme dag som sin flamske storebror. Her cykles ti runder på en 7,4 km lang rundstrækning – med i alt 900 højdemeter undervejs.


En vaskeægte cykel-nation

Flandern Rundt er kendt over hele verden, og mere end 800.000 cykelfans samles hvert år langs ruten for at huje og heppe på rytterne. Men faktisk kan cykelkulturen i det nordlige Belgien opleves hele året. Ud over at prøve kræfter med de ikoniske stigninger og brosten fra regionens verdenskendte cykelløb kan cykelfans, der besøger Flandern, også blive klogere på regionens cykelhistorie på cykelmuseet samt nyde særlige cykel-øl på de lokale bryggerier og barer.


Praktisk information

Flandern Rundt kan ses hos Hantwerk den 7. april klokken 14-17. Klokken 17.30 findes vinderen af en rejse til Flandern. Præmien udloddes af Brussels Airlines og VISITFLANDERS. Foruden øl tilbyder Hantwerk denne søndag også en særlig belgisk-inspireret menu. Nærmere information om eventen hos Hantwerk findes snart på Hantwerks Facebook-side her: 

 

Om Flandern

Regionen Flandern dækker det meste af det nordlige Belgien. Foruden hovedstaden, Bruxelles, finder man i Flandern også bl.a. mode- og diamant-metropolen Antwerpen, der er Belgiens andenstørste by – og helt sikkert landets mest trendy – samt Gent, der er kendt for sine smalle brostensgader, hyggelige udeserveringer og kreative køkkenrebeller. Er man til charmerende kulturhistorie, bør man også besøge Brügge, der er på UNESCOs verdensarvsliste og kendt for sine stenbuer, historiske bygninger og smalle kanaler. Foruden sin ikoniske øl- og cykelkultur er Flandern især kendt for sine dygtige chocolatiers samt de på en gang traditionsrige og eksperimenterende kokke, der har gjort regionen fortjent til ikke mindre end 113 Michelin-stjerner.