Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tæt på aftale: Nye cykelstier nær Aarhus bliver muligvis en realitet

Af Freja Dumont

Lokale borgere har drømt om dem i mange år. Cykelstierne til Ajstrup Strand, mellem Beder og Malling og mellem Lisbjerg og Elev.

De politiske intentioner har længe været gode, men pengene har ikke rakt så langt. Nu er der måske snart godt nyt. Det skriver Teknik og Miljø i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Magistraten behandlede tidligere i dag en indstilling fra Teknik og Miljø, der foreslår at afsætte 31,8 mio. kroner frem til og med 2025 til etablering af de tre cykelstier. Rådmand for Teknik og Miljø Nicolaj Bang er optimistisk på cyklisternes vegne.

”Vi har en ambition om, at flere aarhusianere skal vælge cyklen til, fordi det gør noget godt for både folkesundheden og den grønne omstilling.

Derfor skal vi fortsætte med at forbedre forholdene for cyklisterne, og det gør vi blandt andet ved at bygge nye cykelstier. Jeg har en forventning om, at vi bliver enige om at afsætte pengene, så vi endelig kan imødekomme de lokales ønsker om nye cykelstier,” siger Nicolaj Bang.

Borgere glædes over udsigt til nye cykelstier

Den foreslåede cykelsti mellem Lisbjerg og Elev skal anlægges langs Elevvej fra Larsmindevej til boligområdet Koldkilde. Stien skal være en 2,5 meter dobbeltrettet cykelsti. 

Gert Bjerregaard (V) medlem af Teknisk Udvalg tror på, at cykelstierne nu bliver en realitet.

”Sammen med lokale kræfter i Elev, har jeg længe kæmpet for at få etableret cykelsti mellem Lisbjerg og Elev – behovet er stort, mange lokale borger køre dagligt på vejstrækningen gennem skoven, som er smal og farlig at benytte – derfor er den hårdt tiltrængt,” siger han.

Cykelstien til Ajstrup Strand skal etableres i forlængelse af den eksisterende cykelsti, der slutter ved Elmosevej. Den nye sti skal tage cyklister helt ud til stranden ved Engbovej. Beder-Malling-Ajstrup Fællesråd og Foreningen Krydsfelt Norsminde har bidraget med input og anbefalinger til etableringen af den nye sti. 

Jesper Kjeldsen (A) glæder sig over udsigten til, at han og andre lokale kan køre sikkert og skærmet fra bilisterne helt ud til stranden.

”Det har været langt sejt træk og er en sejr for borgerne, det glæder mig virkelig at vi politisk har kunne nå til enighed,” siger han. 

Gert Bjerregaard er også begejstret og glæder sig over udsigten til en cykelsti i området: 

”Fællesrådet for Beder-Malling-Ajstrup og 3 grunderejerforinger har været vedholdende i over 20 år – nu ser det endelig ud til at det lykkes,” siger han.

Tæt på aftale: Nye cykelstier nær Aarhus bliver muligvis en realitet

Byggeri forventes at starte i år

Den tredje og sidste sti, byrådspolitikerne skal tage stilling til, er ikke en ny opfindelse. Oprindeligt blev der afsat 4,5 millioner kroner til cykelstien mellem Beder og Malling.

Men det dengang foreslåede projekt viste sig markant dyrere end først antaget, og derfor bliver politikerne nu præsenteret for et nyt forslag med en dobbeltrettet cykelsti langs Bredgade og Beder Landevej fra eksisterende stier i Malling og frem til Beder-Malling Idrætsanlæg, hvorfra der så anlægges cykelsti til Egelundstien. 

Egelundstien, der går fra Fløjstrupvej i Malling til Byagervej i Beder, bliver gjort bredere og får ny belysning og skiltning. Teknik og Miljø vil inddrage Beder-Malling-Ajstrup Fællesråd i forbindelse med projektet.

”Som lokal ved jeg, at Egelund er hjertet i lokalsamfundet, og det var ganske frustrerende, at det ikke lykkedes i første omgang. Dette alternativ blev spillet på banen af fællesrådets trafikgruppe på borgermødet i sommer. Det er et fremragende alternativ de kom frem med og som vi nu er endt med at gå med,” siger Jesper Kjeldsen.

Hvis Magistraten beslutter at sende indstillingen videre til Aarhus Byråd, mangler kun byrådets endelige vedtagelse af cykelstierne, før Teknik og Miljø kan gå i jorden.

Forvaltningen forventer at kunne gå i gang med arbejderne i løbet af 2023. Berørte borgere får nærmere besked direkte i e-Boks, når de enkelte arbejder går i gang.

Del artikel

Andre læser også