Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Cyklingens svar på ekstremsport: World Cup kommer til Aarhus

Af Freja Dumont

Danmark er en cykelnation, men måske har du alligevel aldrig hørt om trial? Trial er en lille sport med høj underholdningsværdi.

Det er cykelsportens svar på ekstremsport, hvor kørerne brillierer på avancerede forhindringsbaner og i fuld kontrol hopper over træstammer, klippeblokke og betonrør eller springer fra forhindring til forhindring et par meter over jorden.

Dem, der kommer over forhindringerne uden at ramme jorden med andet end deres cykeldæk, scorer flest point.

Og snart kan du opleve sporten helt tæt på, når UCI Trials World Cup 2023, som er hovedeventen til Urban Sports Festival Aarhus, lægger vejen forbi Aarhus Ø den 1.-3. september.

Her vil tre dage blive dedikeret til gadesport – bl.a. wakeboard, parkour, break, skate og trial – hvor gæsterne både kan se og opleve, hvordan byrummet kan bruges til fysiske udfoldelser og bevægelse, leg og fællesskab.

Derudover vil både mad- og drikkevognene være åbne fra 11.00-20.00 alle dage.

Hop og spring som en ægte UCI TRIAL-kører

Mens de professionelle kørere dyster på den store banes fem sektioner kan både små og store vovehalse balancere sig igennem trial-prøvebanen.

Her står professionelle instruktører fra Viborg Trial Klub klar med klubcykler i alle størrelser – fra løbecykler til cykler i voksenstørrelse – så hele familien kan lære begyndertricks. Der er også hjelme til rådighed.

Prøvebanen er åben i følgende tidsrum:

  • Fredag, 1/9, 12.00-13.30, 15.00-16.00 og 18.00-19.00
  • Lørdag, 2/9, 11.00-12.00, 14.00-15.00 og 17.00-18.00
  • Søndag, 3/9, 10.30-12.00, 13.00-14.30

Om trial

VM i trial er netop afholdt i Glasgow, Skotland og finalerne blev transmitteret til det meste af verden – også til Danmark. De nye verdensmestre vil for første gang vise deres regnbuetrøje frem til World Cuppen i Aarhus, hvor også danske Jonas Kristiansen, der er nummer 13 på verdensranglisten, er at finde blandt de danske kørere. 

Ud over Jonas Kristiansen er der tre danske kørere i top-25 i 26”-klassen, nemlig Jakob Arentz, Jonas Jensen og Jakob Storgaard. I trial kan selv den mindste fejl flytte mange placeringer, så det er ikke urealistisk, at der både kommer danske semifinalepladser og topresultater på hjemmebane.

UCI Trial World Cup er en del af Urban Sports Festival Aarhus, der løber af stablen under Aarhus Festuge. Det er Copenhagen Event Company og Viborg Trial Klub, der arrangerer UCI Trials World Cup i samarbejde med Aarhus Events og Sport Event Denmark. 

Se en kort video med trial her og find UCIs program for World Cup 2023 her. Følg begivenheden på Facebook her

Del artikel

Andre læser også