Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dagen derpå: Flaget på halv og blomster foran Tivoli Friheden

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Tivoli Friheden er i dag lukket af hensyn til politiets efterforskning i parken.

Det sker, efter en 14-årig pige i går – torsdag d. 14. juli – på tragisk vis mistede livet efter en ulykke i rutsjebanen Cobraen, som også sendte en 13-årig dreng på Aarhus Universitetshospital med skader på den ene hånd.

Foran forlystelsesparken er flaget her til formiddag på halv, og flere har lagt blomster ved indgangen.

Dagen derpå: Flaget på halv og blomster foran Tivoli Friheden
Foto: Presse-fotos.dk

Svært at sætte ord på

Tivoli Friheden er på sin hjemmeside kommet med en ny udmelding i kølvandet på dødsulykken:

Kære alle

Det er svært for os at sætte ord på dagens tragiske ulykke, hvor en pige har mistet livet, og en dreng er kommet til skade.

Vores dybfølte tanker er hos pigen og pigens pårørende, familie og venner. Vores tanker går også til drengen, vores medarbejdere og de mange besøgende, der var i parken tidligere i dag.  

Vi samarbejder med Østjyllands Politi og afventer nu de tekniske undersøgelser vedrørende ulykken.

Der er etableret en hotline, hvis du har været i Tivoli Friheden og har brug for professionel krisehjælp eller er pårørende på tlf.: +45 70221266 (Tast 1).

Du kan også ringe til Offerrådgivningen i Østjylland, som tilbyder hjælp til ofre, vidner og pårørende, der har været vidne til ulykken. Du kan kontakte offerrådgivningen på tlf.: +45 23686056. Børnetelefonen har døgnåbent for børn og unge, som har brug for at tale med nogen – du kan sms’e eller ringe på +45 116111.

Vi opfordrer endnu en gang til, at man ikke deler billeder, som måtte være taget i forbindelse med ulykken.

Dagen derpå: Flaget på halv og blomster foran Tivoli Friheden
Tivoli Friheden-direktør Henrik Ragborg Olsen med blomster. Foto: Presse-fotos.dk

Lukket på ubestemt tid

I forbindelse med ulykken knækkede bagerste del af rutsjebanen Cobraen af og hang under resten af vogntoget. Det fortalte parkens direktør Henrik Ragborg Olsen til TV 2 torsdag.

Politiet er i gang med en større teknisk undersøgelse omkring ulykkesstedet ved Cobraen i Tivoli Friheden, og derfor er forlystelsesparken altså lukket fredag.

Af parkens hjemmeside fremgår, at Tivoli Friheden “åbner igen den 18. juli”, men det er endnu uvist og afhænger af, hvordan politiets efterforskning skrider frem.

På et pressemøde torsdag eftermiddag fortalte politiinspektør Brian Voss Olsen, at det er for tidligt at konkludere noget om årsagen til den tragiske ulykke.

Dagen derpå: Flaget på halv og blomster foran Tivoli Friheden
Foto: Presse-fotos.dk

Politiinspektøren sagde samtidig, at undersøgelserne i Tivoli Friheden vil fortsætte de næste dage, henover weekenden og måske helt ind i næste uge.

Hvis du har oplysninger om eller billedmateriale af ulykken, opfordres du på det kraftigste til ikke at dele det – kontakt i stedet politiet på telefon 114.

Del artikel

Andre læser også