Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Danmark får sin første kæde af bogcaféer: “Vi har behov for flere fysiske rum og fysiske oplevelser” 

Byens Forlag satser på moderne udgaver af noget så gammeldags som bogcaféer og åbner i slutningen af august en ny filial i Århus. Forlaget driver dermed på utraditionel og finurlig vis tre bogcaféer, hvor man kan støde på bøger i loftet, få oplæst et digt og blive betjent af en redaktør, da stederne også er forlagets udadvendte kontorer. 

 

»Vi har brug for fysiske rum og objekter til fysiske oplevelser sammen med andre mennesker i en tid, hvor vi er digitalt afhængige.«  Sådan siger forlægger Thomas Aagaard Skovmand, hvis forlag åbner bogcafé nummer tre, så Byens Forlag nu også kan opleves i Århus – udover København, Vejle og i form af en mobil bogcafé. 

 

»Mange vil sikkert tænke, at bogcafeer er noget gammeldags og støvet noget, og hvordan kan sådan noget nu hænge sammen. Men for os giver bogcafeerne både overskud og mening,« fortæller Thomas Aagaard Skovmand. 

 

Plads til lidt af hvert 

Bogcafeerne har flere funktioner for forlaget – de er udadvendte kontorer for redaktørerne, reklameplads for bøger og aktiviteter og helt almindelige bogcafeer, hvor man kan drikke kaffe, købe bøger eller arbejde på sin laptop. 

»Vi er ikke hellige, hvad angår skærme, så der er wifi, men vi er opmærksomme på selv at lave noget andet end at digi-junke – for eksempel at snakke med hinanden og kunderne,« siger forlæggeren, der også pointerer, at bogcafeerne er alt andet end gammeldags. 

»Vi forsøger at skabe lyse og hyggelige rum, hvor det er inspirerende at tage ophold. Et sted, hvor bøgerne ikke fylder alt, men hvor man kan få små, pudsige oplevelser med litteratur, såsom et digt oplæst af en redaktør.« 

 

Om bogcafeerne 

Det begyndte som pop-up projekt i Ørestad i København og er i dag en kæde af tre bogcafeer i København, Vejle og fra slut august Borggade 5 i Århus – plus en mobil bogcafé. Stederne er kontorer for Byens Forlag og samtidig reklamesøjler for forlagets aktiviteter og bøger. Idéen til konceptet opstod, da forlægger Thomas Aagaard Skovmand blev træt af lukkede kontormiljøer med hæve-sænke-skriveborde og chefer og kollegaer, der glor på en, når man forlader sin plads. 

 

Om forlaget 

Byens Forlag udgiver 45-50 bøger om året. Fokus på levende bogformidling og af og til utraditionelle udgivelser er et særkende for forlaget, som gennem tiden fx har arrangeret.

 

Byens Bogcafé

Borggade 5
8000 Aarhus C