Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Danmarks første stormagasin: Magasin fejrer 150 års jubilæum med stor fest i Aarhus

Af anders@sommersangdigital.dk

For Danmarks første stormagasin startede det hele i Aarhus for 150 år siden. Det markerer Magasin med en lang række aktiviteter i smilets by i 2018 – bl.a. kjoleudstillinger og et tætpakket program under årets SPOT Festival.

Danmarks første stormagasin: Magasin fejrer 150 års jubilæum med stor fest i Aarhus

Magasin og århusianernes forhold går langt tilbage. Faktisk helt tilbage til 1868. Her åbnede Theodor Wessel og Emil Vett en hvidevareforretning i baggården til Svaneapoteket. En forretning som siden blev til 130 forretninger spredt over det meste af Danmark ved navn Magasin du Nord.

I dag er der 6 forretninger og navnet er Magasin. Stormagasinet kan i år fejre sit 150 års jubilæum og hele året står derfor i festens og forkælelsens tegn i alle Magasins forretninger.

Fashion Lottery Magasin

Fejring med kjoler, kunst og kultur

I jubilæumsåret vises kjoleudstillingen ”Se min kjole – 150 år med kjoler,” hvor 12 af Danmarks største designere giver deres bud på ’kjolen’. Udstillingen giver et fortryllende kig gennem 15 årtier i en nyfortolkning af Magasin du Nord modelsalon. Oplev klassiske danske brands som Designers Remix, DAY Birger et Mikkelsen, Lovechild 1979, Custommade, Stella Nova, Birgitte Herskind samt de nye talenter Lærke Andersen og Mark Tan, der alle giver deres bud på kjolen anno 2018 og tre historiske kjoler fra Magasin Du Nords Museum. Udstillingen kan ses i Magasin i Aarhus fra d. 7.-19. maj.

Danmarks første stormagasin: Magasin fejrer 150 års jubilæum med stor fest i Aarhus

Allerede for 150 år siden var god service og personlig kundekontakt et vigtigt element i Magasins DNA. Med årene fulgte nye kundekoncepter som fx ”Personlig Shopper” og utallige events, hvor flere generationer troppede op sammen i Magasin for at høre om de nye tendenser indenfor bolig til mode og beauty. Disse værdier går igen i jubilæumsfejringen, som også kan opleves på årets SPOT Festival, hvor Magasin står bag en fashion talk, klassisk ballet og musikalske indslag. Festdagen vil være en fejring af byen og århusianernes tilknytning til deres Magasin, og bliver et møde mellem kultur, fashion, kunst og musik. Alle er velkomne, der er fri entré.

 

Del artikel

Andre læser også