Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Danmarks Østersfestival: Danish Oyster Cup holdes på Rømø – kom med i direkte busser fra Aarhus til Vadehavet

Af Jan L. Pedersen

Østersåbningskonkurrencen, Danish Oyster Cup, har de sidste 6 år været afholdt på Tir na nÓg i Aarhus. Det har været en kæmpe succes og har altid været velbesøgt, og klart den bedste i Danmark. Men i år flytter den til Rømø for at være en del af den større østersfestival “Danmarks Østersfestival”, der flere år i træk har været afholdt ved Vadehavet på Vestkysten. Ved at samle det, håber arrangørerne på, at de kan samle endnu flere gæster, end det har været tilfældet tidligere. 

 

Årets østerskok

Udover østersåbningskonkurrencen bliver der også kåret “Årets Østerskok”, hvor flere kendte danske kokke tager turen til Rømø for at dyste i at lave den lækreste ret med østers som hovedingrediens. “Verdens bedste østers” bliver fundet blandt 12 forskellige østers fra forskellige dele af verden, af et panel bestående af østerseksperter og kokke. Desuden vil der være  guidet østerstur, urtesafari, champagne og østersbar samt diverse østersworkshops.

Danmarks Østersfestival: Danish Oyster Cup holdes på Rømø - kom med i direkte busser fra Aarhus til Vadehavet

 

Kort fortalt

Da Danish Oyster Cup som nævnt har været afholdt i Aarhus de sidste 6 år, har arrangørerne også sørget for busture fra bl.a. Aarhus, der kører direkte til festivalen på Rømø og tilbage, så man kan overvære konkurrencerne og samtidig også få sig et glas champagne, som jo hører sig til østers.

Danmarks Østersfestival: Danish Oyster Cup holdes på Rømø - kom med i direkte busser fra Aarhus til Vadehavet

Derudover er der selvfølgelig også mulighed for “Østers-ophold” på bl.a. Enjoy Resort Rømø, hvor flere af de nævnte arrangementer også afholdes. “Arrangørerne bag Danish Oyster Cup har været rigtig glade for at afholde konkurrencen i Aarhus og den opbakning, der har været både fra Tir na nÓg, hvor det har været afholdt og publikum. Men da vi fik muligheden for at tilbyde publikum en fuld østerspakke, hvor man med både østersture, workshops, hvor man får inspiration til tilberedning af østers, kan se nogle af Danmarks bedste kokke dyste i Årets østerskok og samle Danmarks bedste østersåbnere under en stor Østersfestival få meter fra, hvor de vilde østers gror, slog de til.

Danmarks Østersfestival: Danish Oyster Cup holdes på Rømø - kom med i direkte busser fra Aarhus til Vadehavet

Og når der derudover kom muligheden for at kunne tilbyde publikum, der før har overværet konkurrencen i Aarhus, busture til Rømø, håber vi, at folk vil vise interesse i at tage ture til dejlige Rømø for en dag eller to i ØSTERENS TEGN”.

 

Der vil som tidligere år være mange deltagende østersåbnere fra Aarhus, hvor top 3 af Danmarks absolut bedste østersåbnere ofte findes… 😉

 

Se links til busture:

 

Søndag:

 

Mandag:

 

Links begivenhed facebook:

 

Links Danmarks Østersfestival:

 

 

Del artikel

Andre læser også