Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Over 250 madoplevelser: Danmarks største madevent vender tilbage

Af Freja Dumont
Foto Jesper Rais
Foto Jesper Rais

Når Danmarks største madevent ‘Food Festival’ vender tilbage til Tangkrogen den 2.-4. september bliver det første gang med hele seks showkøkkener, madscener og værksteder.

Det betyder, at over 30 tusinde festivalgæster kan se frem til helt nye kulturoplevelser med maden i centrum.

Pizzakursus, ginsmagning og DM i Hotdog

Dramatiseringen af Karen Blixens sommermenuer, Søren Gericke som turguide gennem kartoflens historie, et indblik i den nyeste forskning i oplevelsen af smag og det seriøst nørdede pizzakursus.

Det er bare nogle af de mange begivenheder, som gæsterne kan opleve i sceneteltene på dette års Food Festival.

“Vi arbejder ud fra det motto, at mad er alt for spændende til bare at blive spist,” forklarer Anna Lund, direktør for FOOD-Aarhus og Food Festival.

Derfor har det været et stort ønske at opgradere festivalen med flere scener, så vi både kan skrue helt op for den gode festivalstemning og præsentere flere spændende vinkler på madens univers.”

Anna Lund.

Du kan også være med som publikum, når Hotdog DM løber af stablen på til Food Festival på Tangkrogen søndag den 4. september.

Her dyster nogle af landets dygtigste kokke, restauranter og madhåndværkere om at lave den bedste gourmet-hotdog, og der uddeles tre priser til hhv. ‘Danmarks Bedste Hotdog’, ‘Årets Hotdog Konge’ og ‘Den Mest Innovative Hotdog’. 

Titlen “Årets Hotdog Konge” går til den bedst sælgende hotdog blandt de hotdog-entusiastiske festivalgæster.

“Danmarks Bedste Hotdog” og “Den Mest Innovative Hotdog” udpeges af et kræsent dommerpanel bestående af landets skarpeste kokke og madanmeldere.

Se hele programmet for Food Festival lige her.

Over 250 madoplevelser: Danmarks største madevent vender tilbage
Til middag på Food Festival 2019. Foto Jesper Rais.

Mad er nøglen til spændende viden

At Food Festival inddrager håndværk, kultur og forskning glæder Bettina Buhl, madhistoriker og museumsinspektør på Det Grønne Museum.

Hun optræder selv på Food Festival i forbindelse med Karen Blixens sommermenuer og kartoflens historie.

“Mad er jo noget, som alle mennesker til alle tider har haft brug for. Derfor er mad en god indgangsvinkel, for eksempel når man dykker ned i historien.

Mad betyder, at sanser og fantasi bliver aktiveret for fuld styrke – så et emne, der måske kunne have været lidt støvet, bliver pludselig spændende og nemt at forholde sig til.”

Det fortæller Bettina Buhl, der sagtens kan forestille sig, at det samme gør sig gældende indenfor andre fagområder end historien.

Fuld festivalstemning

Med det brede udvalg af aktiviteter anbefaler Anna Lund, at man går til Food Festival på samme måde, som en musikfestival.

“Udse dig et par gode ting, som du ved, du gerne vil med til – og så skal du ellers bare følge din nysgerrighed rundt på pladsen.

Snup et par smagsprøver, fang et trick, lyt til en spændende debat, få en snak med de engagerede fagfolk – nyd stemningen og prøv noget nyt.”

Hun forsikrer, at selvom der er skruet op for sceneaktiviteterne, så er Food Festival stadig fuld af god mad og hyggelige oplevelser serveret af de mere end 250 fødevarevirksomheder, madhåndværkere og organisationer, som er med til at gøre Food Festival til Danmarks største madevent.

Se programmet og book billet på www.foodfestival.dk

Hvad: Food Festival
Hvor: Tangkrogen i Aarhus
Hvornår: Fredag den 2. september til søndag den 4. september
Hvordan: Partoutbillet: 170 kr. + gebyr 
Pensionister (65+) samt studerende: 130 kr. + gebyr 
Dagsbillet til fredag, lørdag eller søndag: 110 kr. + gebyr 
Pensionister (65+) samt studerende: 80 kr. + gebyr Børn op til 10 år er gratis.

Bestil billetter her.

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

Mest læste historier i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien