Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Danseglæden flyder frit i Festugen

Af anders@sommersangdigital.dk

Festugen byder traditionen tro op til dans med et program, der både indeholder klassisk ballet, storslået showdans og akrobatiske gadeforestillinger. Til Aarhus Festuge fortæller dansen historier på både traditionelle scener og i byrummet. ’Den grimme ælling’ og ’Romeo og Julie’ vil side om side med charleston-dans fra 1930’erne og insisterende flamencotrin underholde Festugens gæster med forestillinger af høj kvalitet.

 

 

Hübbe og Den Kongelige Ballet til Festugen

Balletmester Nikolaj Hübbe og Den Kongelige Ballet indtager Aarhus med et festfyrværkeri af dansenumre. Fra John Neumeiers romantiske ’Romeo og Julie’ til Frank Sinatra­showet ’Come Fly Away’ kridter Hübbe og balletdanserne skoene til en magisk aften med masser af ballet, dans og danseglæde. Nikolaj Hübbe er selv konferencier på Musikhuset Aarhus’ Store Scene, mens 12 af ballettens dygtigste dansere bl.a. viser uddrag fra ’Svanesøen’, ’Napoli’, ’Don Quixote’, ’Coppelia’ og den humørfyldte ’Cacti’.

Dato/tid: 27. aug. kl. 19.30-21.00
Sted: Musikhuset Aarhus
Pris: 160-250 kr. ekskl. gebyr
Arrangeret af: Aarhus Festuge i samarbejde med Det Kongelige Teater
Støttet af: Augustinus Fonden
Tak til: Musikhuset Aarhus

 

Vanessa Aibar med Aarhus Symfoniorkester, Karen Kamensek og Carmen Linares

Til sidste års gallaåbning af Festugen optrådte en af flamencoens største stjerner, den spanske sangerinde Carmen Linares. Mens hun klagende og hypnotiserende sang ud i salen, tryllebandt flamencodanser Vanesa Aibar publikum med sine insisterende trin, flotte kjole og forførende håndbevægelser. Vanesa Aibar optræder i år igen med Carmen Linares som en del af en koncert, hvor symfoniorkesteret dirigeret af Karen Kamensek tager på en musikalsk rejse til Spanien.
Dato/tid: 1. sept. kl. 19.30-21.00
Sted: Musikhuset Aarhus
Pris: 120-305 kr. via billetlugen.dk
Arrangeret af: Aarhus Symfoniorkester i samarbejde med Aarhus Festuge

 

 

Den Internationale Natcabaret: ’The Golden Age of Cabaret’

Som sædvanlig byder Festugens Internationale Natcabaret på farverige og festlige dansenumre. I år er temaet 1930’ernes klubber i USA, og Nancy og Michel Rios har taget de bedste swing- og charlestondansere med. De har produceret og sørget for de bedste dansere til shows og TV over hele verden de sidste 27 år, og sammen med Nicolas Deschaux, der bl.a. har arbejdet for Sir Elton John og Marseille Opera, har de koreograferet Natcabaretens dansenumre.

Dato/tid: 26. aug.-3. sept. kl. 20.30-22.30 (spisning fra kl. 18.30)
Sted: Hermans, Tivoli Friheden
Pris: 305-705 kr. ekskl. gebyr via aarhusfestuge.billetten.dk

 

Ugly Douglas

Uppercut Danseteater puster nyt liv i H.C. Andersens klassiske eventyr om den grimme ælling i denne hæsblæsende forestil­ling fuld af break dance og fysisk teater. Fire dansere slippes løs i andedammens hakkeorden, og herefter fortælles historien om at blive kanøflet og latterliggjort, og om at se en smuk svane, selv når de andre ser skævt til en.

Dato/tid: 28. aug. kl. 14.00-14.35
Sted: Amfiscenen mellem ARoS og Musikhuset Aarhus
Pris: Gratis
Arrangeret af: Aarhus Festuge
Støttet af: Moderne Dans på Turné

 

L’Envers

Midt i byens hektiske og travle atmosfære findes der et lille, cir­kelformet stykke kunstgræs, hvor naturens rolighed hersker. Med en blanding af dans og akrobatik inviterer de to medvirkende de forbipasserende ind i deres ma­giske domæne, men de må også kæmpe for at holde omverdenens realiteter ude af det lille, grønne åndehul.

Dato/tid: 28.-30. aug., se tidspunkter på aarhusfestuge.dk
Sted: Byparken mellem Rådhusparken og Musikhusparken
Pris: Gratis
Arrangeret af: Aarhus Festuge
Støttet af: Pro Helvetia, Foundation suisse pour la culture og Børn og Unge, Aarhus Kommune

 

Sneøjne

Forestil dig, at du vågner en morgen til et uberørt, snedæk­ket landskab. Verden er ny og fin og ren. Alt ser anderledes ud, og der er en særlig stemning af hemmelig poesi. Du ser verden med andre øjne, med  ́SneØjne ́. Gazart præsenterer forestillingen ’SneØjne’, som er en danseforestil­ling for de yngste, der udforsker børns oplevelse af verden.

Dato/tid: 30. aug. kl. 15.30-15.55
Sted: Amfiscenen mellem ARoS og Musikhuset Aarhus
Pris: Gratis
Arrangeret af: Aarhus Festuge
Støttet af: Moderne Dans på Turné

 

Terra Nova: Kreativitet på hovedet

Kan man være alene omgivet af mennesker? Er det unormale nor­malt, når byen syder af kunst og kultur? To ensomme mænd bevæ­ger sig gennem gaderne. De har sig selv, byen, deres kreativitet, et kamera og menneskerne omkring dem. Den kunstneriske proces vendes på hovedet, når optræden kommer før tanke, og mødet med byen og publikum skaber resul­tatet. De kun få minutter lange optrædener filmes og uploades hver dag til en YouTube­kanal.
Dato/tid: 27.-28. aug. kl. 10.00-20.00
Sted: Forskellige steder i byen
Pris: Gratis
Arrangeret af: Aarhus Festuge
Støttet af: Moderne Dans på Turné

Der er mange flere dansearrangementer i det fulde program, som kan ses på aarhusfestuge.dk

 

Del artikel

Andre læser også