ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dansk Folkehjælp er midtvejs i ansøgningsruden til Julehjælp: 637 børnefamilier har allerede søgt om hjælp i Aarhus kommune

 

Den 1. november åbnede Dansk Folkehjælp ansøgningen til årets Julehjælp for fattige og udsatte børnefamilier, og godt midtvejs i ansøgningsrunden har 637 familier søgt økonomisk hjælp til at klare julen i Aarhus kommune.

 

Dansk Folkehjælp har senest oplevet et en stigning på op til 50 % i ansøgertallet til deres Feriehjælp i sommeren 2020, og derfor har organisationen en trist formodning om, at også ansøgertallet til Julehjælp vil nå nye, kedelige højder i år. Sidste år søgte i alt 14.600 familier fra hele landet Julehjælp – heraf 771 familier fra Aarhus kommune.

 

 

Se alle aktuelle tal for ansøgerne i kommunen her:

 

Som Danmarks største formidler af Julehjælp har Dansk Folkehjælp siden 2006 hjulpet fattige og udsatte børn og familier i Danmark. Efterspørgslen på Julehjælp er dog steget år for år, og med corona-pandemiens tag i det danske arbejdsmarked forbereder organisationen sig på det måske største ansøgerfelt hidtil. 

 

Nedlukningen har været hård for udsatte familier

Hverdagen har siden pandemiens indtog i Danmark ændret sig for samtlige danskere, men for udsatte og fattige familier har den nye hverdag været særlig hård. Det har Dansk Folkehjælp bl.a. kunnet se på ansøgertallet til både Konfirmationshjælp, Skolestarthjælp og Feriehjælp – ved sidstnævnte steg ansøgertallet med 50 % i sommeren 2020.

 

Her midtvejs i ansøgningsrunden svarer 40 % af de udsatte børnefamilier, der har søge Julehjælp, at nedlukningen har været ekstra hård, fordi de ikke har et netværk, de kan trække på til f.eks. lektiehjælp og børnepasning. Tilsvarende svarer 46 %, at krisen har været en stor økonomisk belastning, fordi de selv har skulle sørge for f.eks. formiddagsmad, frokost og eftermiddagssnacks til deres hjemsendte børn. På landsplan har over 500 ansøgere har på nuværende tidspunkt sagt ja til, at de har mistet deres job pga. coronakrisen.

 

Klaus Nørlem, generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, fortæller:

 

”Vi ved, at corona-pandemien og særligt nedlukningen har været ekstra svær for udsatte og fattige børnefamilier, der typisk er omgivet af mere komplekse hverdage, der ud over fattigdom kan være præget af sociale udfordringer som også påvirker børnene. Disse familier har ekstra hårdt brug for hjælp til at holde jul, men samtidig ved vi godt, at vi ikke kan hjælpe alle ansøgerne. Vi forventer i år et rekordhøjt ansøgertal – også fordi pandemien kan have medført en mindre gruppe af ny-fattige, som for første gang er i en situation, hvor behovet for Julehjælp er til stede. Det er en ny hverdag, mange har skulle indstille sig på, og derfor er Julehjælpen ekstremt vigtig i år. Hele 18 procent af vores ansøgere angiver, at de ikke har råd til at købe de nødvendige 3 måltider til familien dagligt”.

 

Opfordrer alle til at bidrage

Hvis Dansk Folkehjælp skal hjælpe flest mulige udsatte børn og deres familier til en bedre jul, får organisationen brug for al den hjælp, de kan mønstre. Dansk Folkehjælp håber, at der netop i år vil være en større solidaritet til at støtte organisationens Julehjælp. 

 

Erhvervslivet i hele Danmark er vigtige partnere i julehjælpsindsamlingen, og tirsdag d. 1. december afholder en række erhvervspaneler en julehjælpsindsamling 15 steder i Danmark. Sidste år indsamlede erhvervspanelerne 11.000.000 kr. på blot en time til danske børns jul.

 

Du kan også gøre en stor forskel som privatperson. Hvert beløb tæller og kan doneres her

 

Hvem kan søge om julehjælp?

Familierne, der modtager julehjælp, skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år. Med henblik på at sikre, at kriterierne opfyldes, godkendes alle ansøgninger af bopælskommunen i bestræbelserne på, at de familier, der trænger mest, får hjælp. Ansøgningen åbnede søndag d. 1 november og lukker mandag den 30. november 2020. Julehjælp kan søges via dette link: 

 

 

 

 

Del artikel