Dansk gastronomi: 40 millioner kroner til flere Michelin-stjerner i Danmark
Regeringen vil afsætte penge til at fremme dansk gastronomi. Det sker over en fire årig periode.
På torsdag i denne ugen fremlægger regeringen sit finanslovsudspil. Her har flere ministerier allerede løftet sløret for, hvordan nogle af pengene skal prioriteres.
Michelin-restauranter som Frederikshøj, Substans, Gastromé og Domestic kommer ikke direkte på finansloven, men regeringen vil gerne sikre, at dansk gastronomi stadigvæk holder et højt niveau, og videreudvikler sig.
Regeringen vil nemlig afsætte 40 millioner kroner over de kommende fire år i finanslovsforslaget. Formålet er “at fremme Danmarks position som et globalt centrum for gastronomi.”
Mere konkret skal pengene være med til styrke dansk gastronomi. Det kan ske ved at finde løsninger for bæredygtig fødevareproduktion og madspild. “Vi vil iværksætte nogle initiativer for at se på, hvordan vi kan bruge vores eliteposition inden for gastronomi til at styrke vores tilgang til sundhed, madspild og bæredygtighed”, fortæller Jakob Ellemann-Jensen til DR.