Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bliver det Vingegaard?: Dansk Tour-helt kommer til Østjylland

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Jumbo Visma
Foto: Jumbo Visma

I aftes kunne Jonas Vingegaard lade sig hylde som vinder af Tour de France på Champs-Élysées i Paris.

Onsdag fortsætter hyldesten i København, inden Vingegaard og familien vender hjem til en uges afslapning på sofaen i Glyngøre.

Spørgsmålet er så, om vi får den danske Tour-vinder at se i Østjylland et par uger senere.

11. august finder årets udgave af Hadsten Gade Grand Prix – også kendt som ‘Verdens Hårdeste Gadeløb’ – sted, og hos arrangørerne har man ikke lagt skjul på, at man drømmer om at få Vingegaard på startstregen.

Én er med, men hvem?

I kølvandet på gårsdagens sidste etape af Tour de France lovede Hadsten Gade Grand Prix da også, at mindst én af de 6 danske ryttere, der gennemførte etapeløbet, vil være at finde i det østjyske om få uger.

“Stort tillykke fra os til Jonas Vingegaard med sejren i Le Tour de France. Men også stort tillykke til Magnus Cort og Mads Pedersen med etapesejrene i årets Tour de France samt 7 dage i prikker.

Der skal også lyde et enormt “chapeau” til Mikkel Bjerg, Mikkel F. Honoré, Chris Juul-Jensen og Andreas Kron, som alle gennemførte det hurtigeste Tour de France nogensinde ovenpå et Tour de France, som startede i Danmark med over 2,5 millioner tilskuere på vejene til de 3 etaper fra København over Nyborg til Sønderborg.

Nu er der 17 dage, til vi byder velkommen til #VerdensHårdesteGadeløb i Hadsten, og vi kan nævne at 1 af de 6 ryttere på billedet vil i også kunne møde til løbet – hvem… Ja, det skal vi nok fortælle mere om i de kommende dage,” lyder det hemmelighedsfuldt i opslaget på Facebook.

Armstong og Riis deltog

Vi må altså væbne os med tålmodighed, inden vi får svar på, om det bliver Jonas Vingegaard, Mads Pedersen, Mikkel Bjerg, Mikkel Honoré, Chris Juul-Jensen eller Andreas Kron, der stiller til start i Hadsten.

Sikkert er det dog, at Michael Mørkøv, der måtte udgå af Tour de France efter en heroisk fight på 15. etape, er med, når vinderen af årets Hadsten Gade Grand Prix skal findes.

Gadeløbet har år efter år siden 1993 samlet over 250.000 tilskuere i Hadsten, hvor verdensstjerner som Lance Armstrong, Bjarne Riis, Chris Froome, Fabian Cancellara, Jakob Fuglsang og mange flere tidligere har deltaget.

Det bliver som nævnt 11. august, der er gadeløb på den benhårde rundstrækning i Hadsten, hvor Søndergade-bakken bliver samlingspunkt for drama og syre i benene.

Del artikel

Andre læser også