Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

NorthSide løfter sløret: Se de 10 første navne her

Af Freja Dumont
Foto: Alec Andreev via NorthSide
Foto: Alec Andreev via NorthSide

Når den aarhusianske festival NorthSide for 12. gang slår portene op fra den 1. til den 3. juni 2023, er det med rockbandet Muse som et af årets hovednavne.

Den britiske trio har været et af de mest ønskede navne til næste års festival og gav i sommer, hvad Politikens anmelder kaldte ”et bumlende triumftog af en koncert” på Tinderbox i Odense.

I 2023 drager bandet på endnu en turné i kølvandet på deres niende studiealbum Will of the People, og det bringer dem altså forbi Eskelunden og NorthSide til et brag af en stadionrockkoncert.

Internationale anmelder-darlings, følsom bedroompop og rebelsk artpop

Muse får selskab af flere landsfæller, heriblandt Manchester-kvartetten The 1975, som lige nu er aktuelle med deres anmelderroste femte album Being Funny In A Foreign Language, som har fået musikmediet Soundvenue til at kalde dem tidens måske mest interessante band.

White Lies tager revanche, efter deres planlagte optræden på NorthSide i 2020 blev aflyst som følge af pandemien. Siden da har ”To Lose My Life”-trioen udgivet deres sjette album As I Try Not To Fall Apart, som byder på mere af den dystre guitarrock, de i 2009 blev kendt for.

Den amerikanske multiplatinsælgende sangerinde og sangskriver LP har mere end to milliarder streams under bæltet og har skrevet sange for stjerner som Cher, Christina Aguilera og Rihanna. Hendes alternative, rockede poplyd gik verden rundt, da hun i 2015 udgav singlen “Lost on You”, som lå #1 i 15 lande og i skrivende stund har over 600.000.000 streams på Spotify.

Bedroompop-artisten og LGBTQ+-ikonet Cavetown bruger sangskrivning som ventil for sine allerdybeste tanker og følelser, og det har skaffet ham en loyal følgerskare blandt unge i hele verden, der kan relatere til de ærlige tekster sat over fængende popmelodier.

Sidst, men ikke mindst byder dagens internationale pakke på franske Jehnny Beth. Hun er kendt som frontkvinde i postpunkbandet Savages, men udgav i 2020 sit kompromisløse og artpoppede første soloalbum.

Beth er kendt for sine hæsblæsende og uforudsigelige liveshows, så det kommer ikke til at gå stille for sig, når hun vælter NorthSide.

Nationale poplegender, landets sjoveste familiefest og fremtidens danske stjerner

Fra den danske musikscene præsenterer festivalen et udpluk af landet største talenter. 

Nik & Jay er endelig tilbage på livescenen og kaster stribevis af hits efter publikum, der også kan se frem til Benjamin Hav & Familiens rablende rapshow, som i år har lagt landet og den danske anmelderskare ned. 

eee gee var i år kandidat til at vinde P3 Talentet ved P3 Guld og er blevet storrost for sin organiske, country-klingende pop, der oser af internationalt potentiale.

Lige så lovende tegner det for de to søstre i duoen PRISMA, som vandt titlen som ’Årets nye danske live- navn’ til Danish Music Awards for deres energiske og harmoniske rockudladninger.

De 10 første navne på NorthSide 2023

  • Muse
  • Nik & Jay
  • The 1975
  • LP
  • White Lies
  • Cavetown
  • Benjamin Hav & Familien
  • Jenny Beth
  • eee gee
  • PRISMA

Fra på onsdag den 30. november vil det endelig være muligt at få fingrene i en partoutbillet til NorthSide 2023. Startprisen på en partoutbillet er 2.395 kr. + gebyr og kan købes via northside.dk.

Del artikel

Andre læser også