Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

De bæredygtige møbler vinder frem

Af anders@sommersangdigital.dk

Dette indhold er sponsoreret

 

Vi går alle sammen mere og mere op i bæredygtighed. Det er blevet en naturlig del af vores hverdag Vi kan alle finde ud af at affaldssortere og gør det både i vores private hjem og på arbejdspladsen. Når vi handler ind i supermarkedet, undgår vi så vidt muligt at købe plastikposer, og vi tager måske i stedet vores egne poser af stof med hjemmefra. Derudover er vi også begyndt at gå op i, at det tøj vi køber haft en høj udledning af CO₂ under produktion, og det samme gælder de møbler eller forskellige ting køber til hjemmet. Denne gode tilgang til en mere bæredygtig bevidsthed er også grunden til, at de bæredygtige møbler i øjeblikket vinder frem i stor stil. Og de bæredygtige møbler er kommet for at blive. Læs her om de spændende muligheder for at fylde dit hjem med møbler, der gør det mere bæredygtigt.

 

Genbrugsmaterialernes mange muligheder

Man kan eksempelvis selv kaste sig ud i at lave møbler af genbrugsmateriale, eller man kan købe færdiglavede møbler, som er lavet af genbrugsmaterialer. En mulighed er at bygge en sofa bestående af paller, der kan stå på altanen, og som sofabord kan man bruge en kabeltromle. Man kan få kabeltromler i alverdens størrelser, så man kan også fortsætte stilen og lave et spisebord eller et sofabord af tromler. Genbrugsmaterialer kan også benyttes til at lave en vinhylde eller en planteholder bestående af en overskåret palle, eller man kan lave sin egen kommode eller sit eget skab. Der er mange forskellige muligheder og kun fantasien sætter grænser. Få inspiration til hjemmelavede møbler eller færdiglavede møbler af genbrugstræ på www.kabeltromlen.dk.

 

Moden findes i genbrugsforretningerne

Det er blevet moderne at have et hjem bestående af antikke møbler i retrostil. De mange smukke møbler kan man finde i diverse genbrugsforretninger. Når man shopper møbler i genbrugsforretningerne, fylder man ikke kun hjemmet ud med unikke og flotte møbler, men man gør pludselig også sit hjem mere bæredygtigt. Det er vigtigt at kunne genbruge så meget som muligt. En gammel sofa kan nemt vækkes til live med måske en ompolstring, så den kan få endnu flere år på bagen. En ældre lampe behøver måske kun at blive pudset, og en gammel kommode fungerer måske fint, som den er, eller den kan få en omgang maling. De gamle og antikke møbler kan hurtigt få en endnu højere levealder, når de bliver vækket til live i et ungt og friskt hjem. Husk også at når du engang skal skille dig af med dine egne møbler, kan de måske vækkes til live i et nyt hjem. Så til den tid kan du selv give dine egne møbler videre til en genbrugsforretning, hvor andre mennesker kan få gavn af dem. Vi er heldigvis gået mere og mere væk fra brug og smid væk kulturen, og i stedet går vi op i at genbruge, hvor det er muligt.

 

 

 

Del artikel

Andre læser også