Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

De dyreste og billigste områder af Aarhus: Hvor kan det betale sig at bo?

Af Jan L. Pedersen

Hvor kan det betale sig at bo i Aarhus? Hvor mon du kan finde den billigste husleje? Og hvad kan du bruge dine penge på, i stedet for husleje? Det kan du få svaret på via BoligPortals infografik, der giver et overblik over det dyreste og billigste område af Aarhus.

 

Tal fra BoligPortal viser at huslejepriserne er stødt stigende, hvilket også betyder at det ikke er blevet billigere at bo i de mest centrale afkroge af Aarhus. Det er måske ikke overraskende at Aarhus C på nuværende tidspunkt er udkåret som det dyreste område af Aarhus, med en gennemsnittelig husleje på 9.683 kr. for en lejebolig på 60-80 m². Som i alle andre storbyer, hænger efterspørgslen på de centralplacerede lejeboliger i Aarhus C, sammen med de populære kvarterer der ligger under denne postkode.

 

Men hvor skal du indstille sigtekornet, hvis du ønsker at få en billigere husleje?

 

De dyreste og billigste områder af Aarhus: Hvor kan det betale sig at bo?

 

På nuværende tidspunkt er Egå det billigste område af Aarhus, ifølge BoligPortal. Du kan spare hele 3.681 kr. i gennemsnit på den månedlige husleje, hvis du finder en lejebolig i Egå fremfor Aarhus C. Det vil altså sige at en lejebolig i Egå i gennemsnit koster 5.822 kr. Med denne prisforskel har BoligPortal ligeledes givet et bud på hvad du kan bruge dine hårdt tjente penge på, i stedet for at bruge dem på husleje. Du kan eksempelvis få en 10 retters menu på michelin-restauranten Frederikshøj og derudover få 11 VIP-billetter til Cinemaxx, for denne besparelse. 

 

Man kan ikke få det hele

Hvis man tager et kig på hhv. de blå og orange bokse fra illustrationen, bliver det klart at de blå bokse portrætterer udkantsområderne af Aarhus og dermed nogle af de områder der er placeret længest fra Aarhus C. Dog er der fordele forbundet med netop disse områder, da de er placeret nær natur, skov og vand. De orange bokse illustrerer de mere urbaniserede områder af Aarhus og dermed en tættere befolkning, med større efterspørgsel på boliger.

 

Tæt opløb

I midten af spektret har vi: Åbyhøj/Viby, Brabrand, Aarhus N og Højbjerg. Disse 4 beliggenheder ligger ikke langt fra hinanden prismæssigt og indeholder nogle skønne områder, så som Trøjborg, Christiansbjerg og lignende. Derfor kunne disse områder være et godt bud at søge lejeboliger, hvis man gerne vil have god boligplacering til en rimelig pris. 

 

Uanset dine ønsker og behov, er det værd at overveje om du hellere vil have en central lejebolig med en dyrere husleje – eller en mindre central lejelighed, hvor du har et større økonomisk råderum. 

 

Du kan finde aktuelle boliger her på Boligportal her:

 

 

Del artikel

Andre læser også