De Rullende Strandkokke: Tag familien med til spiselige naturoplevelser i vandkanten
Tag familien med til spiselige naturoplevelser i vandkanten og oplev, hvordan strandene bugner af spiselige lækkerier som tang, krabber, rejer, muslinger og strandurter. Frem til søndag den 5. august turnerer strandkokkene rundt til strandene fra Skæring i nord til Moesgaard i syd.
Strandkrabbesuppe, tangchips, tzatziki af strandarve og fritterede rejer er noget af det, man kan smage, hvis man lægger vejen forbi en af de strande, som strandkokkene ruller ud til. Strandkokkene, der er en del af Smag på Aarhus, fortæller om den spiselige strandnatur og har udstyr med til både at fange, indsamle, undersøge og tilberede strandens råvarer.
Da strandkokkene tager udgangspunkt i det, de finder på de enkelte strande, vil det være forskelligt fra strand til strand, hvad man kan være med til at tilberede og smage. Skæ- ring Strand med det lave vand er meget børnevenlig og fuld af rejer og fiskeyngel, mens der andre steder er store sten, krabber kan gemme sig i mellem. Med blandt andet reje- hov, net og kogegrej kan du selv være med til at finde og tilberede den spiselige strand- natur.
De Rullende Strandkokke er blevet til i et samarbejde mellem Aarhus Kommune, der står bag projektet Smag på Aarhus, og Naturhistorisk Museum Aarhus. Det er de dygtige for- midlere fra Naturhistorisk Museum Aarhus, der bemander ”køkkenet”.
De Rullende Strandkokke er hver dag på en af strandene i Aarhus i tidsrummet kl. 10 til 15 frem til søndag d. 5. august. Man bestemmer selv, hvornår man dukker op, og hvor længe man har lyst til at blive hængende.
Mandage og fredage er strandkokkene på Skæring Strand ved p-pladsen Havbakke- vej/Skæring Havvej. Tirsdage og lørdage kan man møde dem på stranden ved Tangkro- gen, onsdage slår de køkken op ved badeanstalten Den Permanente i Risskov, mens de torsdage og søndage er ved Moesgaard Strand neden for kiosken.
Aktiviteten er gratis, og der er ingen tilmelding. Mere info på www.smagpaaaarhus.dk