Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Europæisk Frivillighovedstad 2018: Del dit grønne fællesskab

Af anders@sommersangdigital.dk

Rundt om i Aarhus er der mange grønne fællesskaber. Folk passer små haver, frugttræer eller buske i parker og på grønne mellemrum. Hvorfor gør de det, og hvordan kommer man med i sådan et fællesskab?

 

Det kan du høre mere om den 16. januar kl. 17.00 i Dome of Visions på Pier 2, Aarhus Havn, hvor Smag på Aarhus holder netværksmøde om grønne fællesskaber.

 

Mødet er samtidig en del af opvarmningsugen til Europæisk Frivillighovedstad 2018, et år der blandt andet bruges til at fejre alle de frivillige og fællesskaberne i Aarhus. På mødet fortæller repræsentanter for 10 af fællesskaberne om deres arbejde, og bagefter er der tid til at snakke med hinanden og finde ud af, om man har lyst til at være med i et af de fællesskaber, der har ledige pladser. Hos de fleste kan man også blive skrevet på en venteliste.

 

Alle fællesskaberne er beskrevet på hjemmesiden Smag på Aarhus med kontaktoplysninger og adresse. Men vi har også et overblik over ledige pladser med på mødet.

 

Fællesskaberne er meget forskellige. Nogle dyrker grøntsager i små individuelle bede for eksempel i Frederiksbjerg Bypark eller på Pier 2. Andre har plantet og passer fælles frugtbuske eller frugttræer som i Langenæsparken eller i Harlev. Og en stor gruppe har i mange år passet rosenbede og temabedene i Botanisk Have.

 

I Smag på Aarhus er vi også altid klar til at hjælpe helt nye fællesskaber i gang, så denne aften kan også bruges til at danne en ny gruppe, der vil arbejde sammen om det grønne.

 

Alle er velkomne og der er ingen tilmelding.

 

 

Om Smag på Aarhus

Smag på Aarhus er et 4-årigt projekt støttet af Nordea-fonden og forankret i Center for Byens Anvendelse, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune. Det er et ambitiøst natur- og madprojekt, hvor byens rum skal gentænkes, så der bliver flere spiselige og sanselige miljøer i Aarhus. Aarhusianerne skal selv være med til at skabe og påvirke deres nære omgivelser med smukke træer, buske og planter, der er fulde af smag. Samtidig skal den

 

 

 

 

 

spiselige natur formidles, så flere af byens borgere opdager det mangfoldige spisekammer, som naturen i og omkring Aarhus byder på.

Del artikel

Andre læser også