Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den 24. og 25. maj: Aarhus Volume Under Gaden 2019 melder klar

FOTO: JOHAN ADRIAN BUUS
FOTO: JOHAN ADRIAN BUUS

Den 24. og 25. maj 2019 kan man opleve et Aarhus Volumes fjerde gadefestival, som i år har plads under Ringgadebroen og trækker tråde til bydelen omkring Godsbanen, Institut for (X). Her bliver det gamle industrikvarter forvandlet til en mangfoldig 2-dages fest med 40 koncerter, et ambitiøst talks-program og streetfood, samt live streetart og en street basket turnering.

 

I år får vi lov at lege med en plads i mere klassisk festival-forstand. Under Ringgadebroen er der mere plads, men også nye udfordringer. Med Ringgadebroen som bagtæppe og gamle DSB-skinner der skærer igennem pladsen supplerer vi med vores klassiske Aarhus Volume scenografi i farvede containere og store trækonstruktioner. Vores stil er vild, kulturrig og fyldt med energi og det kommer til at komplimentere området rigtig godt” fortæller formand for Kulturforeningen Aarhus Volume, Albert F. Helmig.

 

Success under SPOT

Foreningen, bestående af unge ildsjæle med store erfaringer, har den sidste uge taget hul på opbygningen af området. Under SPOT festival d. 2-4 maj havde Aarhus Volume en scene i eget område, hvor de åbnede festivalen med et brag om torsdagen til gratis åbningsaften. Aarhus Volumes område og scene til SPOT festival er på mange måder en forsmag på det, man kan opleve ved Ringgadebroen i næste weekend. Her kan man opleve eller genopleve flere at de musikere som spillede på SPOT og fik stærke anmeldelser. Blandt dem er rapper Artigeardit og aarhusianske musikere og bands Ravi Kuma, Monti og Josephin Bovién.

 

Vækstlaget for Aarhus’ musikmiljø

Musikprogrammet til Aarhus Volume Under Gaden spænder sig med 40 koncerter over både større livebands og enkle DJ’s eller elektroniske artister. Vækstlaget for Aarhus’ musikmiljø bliver præsenteret sammen med resten af Danmark og udenlandske artister. De kunstnere der spiller er både etablerede musikere eller helt spæde.

 

Det jeg glæder mig allermest til ved årets gadefestival er Den Sorte Skole der lørdag lukker hovedscenen med deres DJ-set. Idéen om Den Sorte Skole der spiller på tværs af musikhistorien under Ringgadebroen bliver episk i sig selv. De har været en tung leverandør af gadekulturens musik og taget den til nye højder. Efter 9 år vender deres legendariske DJ-format tilbage og det bliver for mig som både booker og arrangør et stort øjeblik” fortæller Albert F. Helmig.

 

Åbner op for gadekulturen

Udover de mange koncerter kan man dykke ned i Talk-programmet på Talkscenen hvor kunst- og kulturplatformen Andromeda, 8220 fra Gellerup vil sætte fokus på de bevægelser og talenter der florerer i undergrundsmiljøerne i Danmark. Her kan man blandt andre opleve københavnske OHOI! også kaldet Bas Under Buen snakke om basmusik og den elektroniske genre og hvordan kulturen har udviklet sig i Danmark. En af Aarhus Volumes visioner er at stikke dybere ned i både historiens og nutidens undergrundskultur og gøre den let tilgængelig for alle. Derfor kan man også opleve graffiti og gadekunstnere fra flere steder i Europa, male Ringgadebroens bropiller.

 

Kulturen er vigtig

En storby er ikke noget uden dens mindre fællesskaber og miljøer. Det mener Kulturforeningen Aarhus Volume og vil derfor gerne understrege hvor vigtigt det er for alle slags aarhusianere at deltage i et arrangement som deres gadefestival: “Hvis man ikke besøger arrangementer som gadefestivalen i næste weekend misser man det vækstlag og stærke musikmiljø vi har i Aarhus. Arrangementer som disse er en katalysator til disse miljøer som står rigtig stærk i Aarhus for tiden og kan naturligvis heller ikke bestå uden at folk bakker op. Vi håber at alle slags mennesker vil komme forbi om det så er med rollatoren, hunden eller børnene med eller de bare vælter afsted med alle sine venner”, fortæller Albert F. Helmig.

 

Det fulde musikprogram til Aarhus Volume Under Gaden 2019 den 24 og 25 maj er:

 

Den Sorte Skole

Barselona

Iris Gold

Jamaika

Artigeardit

Snavs

Omar

Sjakket

Goss

Monti

Ravi Kuma

Kops

JJ Paulo

Josephin Bovién

Yngve

Artifact Collective

Total Hip Replacement

Yanaja

Soon

28

Pony Marshall

Jeremy Troy

Nicolaj TP

Joah

Mulu (nl)

Rooks (nl)

Zar Paulo

Maddox

Bas Under Buen Dj Crew

DJ Louis Skovmand

8Kilo

Mizo & Barnieh

Kali-Ma Sound

Favorite Things

AGGi DiX

Nilas

Mira Cozy

Saikou

FEUM

 

Arrangementets samarbejdspartnere er bla. Royal unibrew, Institut for X, Godsbanen.