Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

COVID-19 rammer hårdt: Den Gamle By fyrer 40 fastansatte

Coronakrisen rammer det aarhusianske museum hårdt.

 

Den Gamle By i Aarhus har set sig nødsat til at afskedige 40 af museets 187 fastansatte medarbejdere. ”Alle ved, at Den Gamle Bys økonomiske situation er alvorlig. Selvom vi har haft en god sommer, er der ingen tvivl om, at tidligere års besøgstal og indtægter er fortid. I hvert fald for en periode, hvis længde vi ikke kender. Som et museum, hvis økonomi kun i begrænset omfang hviler på offentlige midler, er vi nødt til at skabe økonomisk orden i eget hus. Vi må agere langsigtet. For nok er der hjælpepakker her i år. Men det er der næppe til næste år eller derefter. Vi må skære ned og skære fra, indtil vi finder et fast fundament, som vurderes at være så solidt, at vi kan bygge fremtidens Den Gamle By derpå,” fortæller museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

 

Under halvdelen af det normale

Ifølge Thomas Bloch Ravn har museet haft flotte besøgstal i sommer, men med opblusningen af corona i Østjylland er antallet af gæster nu faldet til under halvdelen af det normale.

 

“I 2021 forventer vi en tilbagegang på cirka 35 procent i besøgstal – og indtægter – fra 525.000 til 340.000 gæster.”

 

”I de måneder, der er gået, siden krisen satte ind, har Den Gamle By iværksat adskillige initiativer med henblik på at reducerer museets omkostninger. Således går museets chefer ned i løn, alle ikke-presserende vedligeholdelsesopgaver udskydes til efter 2021 og museet stopper stort set for hjemtagelse af effekter og museumsgenstande. Men i en virksomhed, der er så løntung som Den Gamle By, er afskedigelser det eneste, der virkelig batter noget for økonomien,” fortæller museumsdirektøren.

 

Håber på en god proces

”Når opsigelserne kommer nu, hænger det sammen med, at lønkompensationen ophører med udgangen af denne måned. Jeg ved, at jeg taler på vegne af alle, der er involveret i denne proces, når jeg siger, at det virkelig er med tungt hjerte, at vi effektuerer denne runde med opsigelser. Jeg håber, at vi sammen kan skabe så god en proces som mulig.”

 

COVID-19 rammer hårdt: Den Gamle By fyrer 40 fastansatte

 

I løbet af denne uge vil afskedigelserne blive forhandlet mellem medarbejderne og ledelsen. Når forhandlingerne er afsluttet fredag, orienteres resten af organisastionen. Den Gamle By vil derefter træde ud af ordningen med lønkompensation med virkning fra tirsdag 25. august, hvor alle medarbejdere er blevet bedt om at møde på arbejde, så afskedigelserne kan gennemføres på ordentlig vis ved et personligt møde.

 

COVID-19 rammer hårdt: Den Gamle By fyrer 40 fastansatte