Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Se her: Den Gamle Bys nye hovedindgang ved Ceres-krydset

Den Gamle By åbner sig mod Aarhus midtby med en ny hovedindgang mod Ceres-krydset, der forventes færdig i 2021. CUBO har vundet arkitektkonkurrencen.

 

Der bliver bedre tilgængelighed til Den Gamle By, når den nye hovedindgang står klar.

 

Vi har ventet på det her i mange år. Nu er vinderen af arkitektkonkurrencen fundet, og vi har her et virkeligt stærkt projekt fra CUBO. Med den nye hovedindgang kan vi på fineste vis afslutte det byggeboom, der har været i Den Gamle By i de seneste mange år,” fortæller museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

 

For den Gamle By har det især været vigtigt, at den nye hovedindgang åbner sig mod byen og binder Den Gamle By bedre sammen med Aarhus.

Museet bliver dermed en iøjnefaldende del af kulturstrøget fra Musikhuset og Aros over Godsbanen til Væksthusene i Botanisk Have.

Hovedindgangens placering letter adgangen for handicappede, og de mange nye parkeringspladser under Ceres-byen kommer alle gæster til gode.

 

Den Gamle By er et af byens helt store kulturelle fyrtårne, som hvert år tiltrækker et imponerende antal besøgende. Den nye hovedindgang vil øge tilgængeligheden og binde Den Gamle By bedre sammen med resten af Aarhus. Endelig kan flytningen af indgangen forhåbentlig være med til at løsne op for de parkeringsproblemer, som i flere år har belastet de omkringliggende veje,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.

 

Stærkt felt

Det har været et spændende konkurrenceforløb med fem gode og meget forskellige forslag. Det blev CUBO med hovedkontor i Aarhus, der løb med sejren til sidst.

”Vi er både meget stolte og beærede over, at vi nu er udpeget som endelig vinder af arkitektkonkurrencen, og som lokale Aarhus arkitekter opfatter vi det som en særlig anerkendelse nu at få mulighed for at sætte et afgørende aftryk på vores by”, fortæller Bo Lautrup, partner og arkitekt i CUBO.

Den Gamle By vendes rundt

Med den nye hovedindgang vil gæsterne få en helt anden begyndelse på museumsbesøget end hidtil. Det bliver den genkendelige tid i bydelen fra 1974 og gaden fra 2014, som gæsterne først ser.

 

Hermed bliver den nye hovedindgang afslutningen på det kæmpe fornyelsesprojekt, der opstod som en vild idé helt tilbage i 2001. En idé, der kun har kunnet føres ud i livet på grund af støtte fra A.P. Møller Fonden.

 

”Det er meget glædeligt, at Den gamle Bys 1974-kvarter er blevet så stor en succes. Med den nye ankomstbygning, der byder varmt velkommen og skaber bro til byen, vil endnu flere forhåbentlig blive tiltrukket og få en god og lærerig oplevelse på hele museet”, udtaler Henrik Tvarnø, direktør for A.P. Møller Fonden.