Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den gamle mand og (tjener)faget – Kim Thygesen Danielsen

Af Line Ingwar Karlsen

33 år er jo ingen alder. I mange sammenhænge er det en ung alder, mens i andre er det i den tunge ende. Når vi taler om konkurrencer inden for gastronomi, er 33 år tæt på pensionsalderen. Kim Thygesen Danielsen fra Aarhus har kvalificeret sig til finalen i konkurrencen, Årets Tjener 2015. Der er fem tjenere/sommelierer, som skal dyste om at være den bedste tjener i Danmark. Konkurrencen foregår den 22. februar i Bella Centeret i København.

 

Kim Thygesen Danielsen er medejer af restauranterne, MellemRum, Komfur og RarBar i Aarhus, så vi kan konstatere, at han ved noget om restaurationsdrift. Han er også udlært både kok i 1999 og tjener i 2001. Med sine 33 år er Kim Thygesen Danielsen en feltets ældste deltagere, hvilket måske ikke er en fordel, men måske heller ikke en ulempe. Vi har stolte traditioner i Aarhus, da den bedste tjener i Norden sidste år blev aarhusianske Tabita Mortensen.

 

Odds 9

Som noget nyt kan vi oddse på kokkene og tjenerne Årets Kok og Årets Tjener 2015. Her står det ikke alt for godt til med Kim og Aarhus. Højeste odds på Danske Spil har Kim Thygesen Danielsen. Men det har intet at sige, men er måske mere et udtryk for, at Kim ikke har været med i nogen konkurrencer de sidste fire år. Så vi har med en total undertippet mand at gøre, som kun er glad for, at der ikke er de store forventninger til ham. Han var også i finalen i 2010 og i 2011, dog uden en plads på podiet.

 

En afslappet type

Restauratøren fra Aarhus er en talende og jovial type. Han siger selv, at han ikke er så stiv i det, som mange andre tjenere er, men han har altid været konkurrencemenneske. Han vil vinde og konkurrerer om stort set alt. Der er noget hyggeligt og jysk over vores mand i finalen. Det er ikke så ringe endda. På spørgsmålet om han selv er på gulvet i de tre restauranter, svarer han overbevisende ja. En to – tre gange om ugen, og ikke i den samme restaurant, men han skifter mellem de tre restauranter, han er medejer af.

 

Store ører og en snak

Jeg spurgte lidt ind til , hvad god betjening er for Kim Thygesen Danielsen. Det korte svar var, at en lyttende, men også spørgende tjener med et glimt i øjet var at foretrække. Ord som dialog med gæsterne, menneskekender, ikke for selvhøjtidelig, situationsfornemmelse og det at spørge ind til gæsternes ønsker er vigtige elementer i en god betjening. Ud over det pointerede han flere gange betydningen af menneskekendskab og det at læse en gæst.

 

Godt forberedt

Kim Thygesen Danielsen har forberedt sig i et par måneder til konkurrencen. Især cocktaildelen har været tidskrævende for sommelieren, som er stærkest på vinsiden. Mikkel Laursen, som er køkkenchef på MellemRum, stiller også op i finalen til Årets Kok, hvilket har givet god sparring. Det er da flot, at samme restaurant har både en kok og en tjener med i finalen. Det giver jo muligheden for, at den samme restaurant kan rende med 1. pladsen i både Årets Kok og Årets Tjener 2015. Det er mig bekendt ikke sket endnu. Held og lykke til den snart 34-årige restauratør fra Aarhus.

 

Del artikel

Andre læser også