Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den Grænseløse Festival løfter sløret for første navn: Støj og nærvær med Speaker Bite Me

Af Jan L. Pedersen

Den nye eksperimenterende all inklusive-festival på Djursland er klar med de første navne og lægger ud med at skrive det legendariske støjrock band Speaker Bite Me på toppen af listen. Programmet bliver et sammensurium af kunstinstallationer, poesi, lokal mad og øl fra Ebeltoft Gaardbryggeri, naturoplevelser og et bredt musikprogram med alt fra støjrock, elektronisk musik og verdensmusik.

 

Et nyt festivalår er i gang, og på Djursland er Den Grænseløse Festival i gang med at planlægge dette årsfestival, der løber af stablen 15.-18. august ved Jernhatten. Den Grænseløse Festival tester festivalformatet af og prøver grænser med nye affaldssystemer, et miks af kunstarter og tænker langsomheden ind i oplevelsen. De første kunstnere kan nu offentliggøres og der lægges stærkt ud med det anmelderroste støjrockband Speaker Bite Me. Bandets aktuelle album Future Plans har været kåret til årets album, 2018 flere steder. Derudover har festivalen booket det lokale og meget energiske rockband House of Secrets. Sidste års program spændte vidt fra digteren Morten Søndergaard, jazz bandet Girls in Airports til techno duoen M€RCY.

Den Grænseløse Festival løfter sløret for første navn: Støj og nærvær med Speaker Bite Me

Eksperimenterende festivalformat og grænsesøgende programplanlægning I år går Den Grænseløse Festival endnu vildere til værks. De vil være den festival i Danmark der tør afprøve alternative festivalløsninger af og skabe mere medskabende festivaloplevelser. ” Vi leger videre med at kuratere et program, der spænder vidt i både kunstformer og samskabende oplevelser. Vi har inviteret forskellige spændende kunstnere med til denne festival, både for at give dem muligheden for at have et rum til at eksperimentere, men også fordi vi gerne vil give oplevelsen videre til de gæster, der kommer. At der er plads til at søge grænser og afprøve ting uden at det behøver at være perfekt, så gæsterne får en æstetisk oplevelse, de normalt aldrig ville opsøge. Vi offentliggør løbende navne og samarbejder henover foråret,” fortæller én af festivalarrangørerne, Elena Skytte

Den Grænseløse Festival løfter sløret for første navn: Støj og nærvær med Speaker Bite Me

Skabertrang, bæredygtighed og fællesskab Holdet bag Den Grænseløse Festival er en række lokale ildsjæle, landmænd, kunstnere, kogekoner, vildmænd og iværksættere. De brænder alle sammen for bæredygtighed, eksperimenterende oplevelser, kunst og naturen.

Den Grænseløse Festival løfter sløret for første navn: Støj og nærvær med Speaker Bite Me

Det at skabe et lokalsamfund udenfor storbyerne, hvor der stadig er plads til forsøg, kunst der mødes på tværs og nye måder at være sammen på. ” Vi oplever en stigende interesse for især unge mennesker, der ønsker at flytte herud og skabe et liv på landet. Men et liv hvor der også jævnligt er koncerter med pladeaktuelle navne, kunstmiljøer, og hvor bæredygtighed er en selvfølge. Vi har skabt Den Grænseløse Festival for at vise, at vi også kan og brænder for dette og et sted man kan skabe dette sammen ” siger én af festivalarrangørerne Sofie Magos og fortsætter ” I år vil vi afprøve og eksperimentere med flere forskellige bæredygtige løsninger, der kan være et forbillede for andre festivaler og events. Sidste år havde vi faktisk næsten ingen affald, og alt madaffald blev komposteret. Men vi tror på, at man skal blive ved at afprøve grænser for at finde nye løsninger.”

Den Grænseløse Festival løfter sløret for første navn: Støj og nærvær med Speaker Bite Me

Billetprisen inkluderer både fællesspisninger og lokal øl Igen i år indeholder billetten al den øl, du kan drikke fra Ebeltoft Gaardbryggeri samt al mad på festivalen. Maden laves af lokale råvarer fra området og skabes på festivalen af frivillige og festivaldeltagerne selv. ” Måltiderne er omdrejningspunktet under festivalen. Der er afsat tid og ro til at sidde sammen under fællesspisninger, hvor man deler maden og måske møder man nye mennesker, som man tilfældigvis kommer til at sidde sammen med. Måltider er så meget mere end mad – det er næring på mange planer,” siger den ansvarlige for fællesspisninger Frans van der Woude.

Læs mere her:

Instagram: #dengraenseloesefestival

Den Grænseløse Festival løfter sløret for første navn: Støj og nærvær med Speaker Bite Me

Fakta om festivalen Den Grænseløse Festival er en blanding af daglige fællesspisninger, tilberedning af måltiderne i fællesskab, litteratur, dans, musik, kunst, fisketure, film, cirkus, bålsamlinger og gåture i naturen

  • Torsdag d. 15. – Søndag d. 18. august 2019 ved Jernhatten udenfor Ebeltoft
  • Der sælges maks. 500 billetter
  • All inklusive billetter: Alt mad, øl, teltplads, musik og kunst er med i prisen alle 4 dage
  • Billetpriser – vi sælger kun partout billetter der gælder torsdag-lørdag:
  • Partout voksen alt inklusiv – 1500 dkk
  • Partout studiebillet alt inklusiv – 1350 dkk
  • Partout barn alt inklusiv (6-15 år) – 600 dkk
  • Børn under 6 år – gratis
  • Den Grænseløse Festival er nonprofit forening og eventuelt overskud vil gå til udvikling af fremtidige festivaler

Den Grænseløse Festival løfter sløret for første navn: Støj og nærvær med Speaker Bite Me

 

Del artikel

Andre læser også