Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den italienske Delizioso – nu på Trøjborg

Af anders@sommersangdigital.dk

Åbyhøj har ikke meget at byde på rent madmæssigt. Der er kun to, som er værd at nævne. Den ene er Patrice, og den anden er italienske Delizioso. Begge ligger på Silkeborgvej. Den lille italienske takeaway, som nok laver byens bedste pizzaer og pastaretter, har åbnet en filial på Trøjborg. Navnet er også, Delizioso. Så nu er der to, som lyder dette navn i Aarhus.

To midaldrende italienske mænd

Det er Nicola og Vincenzo, som sammen har Delizioso på Trøjborg. De har begge en lang erfaring i restaurationsbranchen. Nicola har den lille og meget velbesøgte Delizioso i Åbyhøj. Det er mere Vincenzo, som man får at se på Trøjborg. Enkelte gange vil de to italienske kammerater være at finde i køkkenet sammen.

Maden og menukortet er det samme. Dog er der 12 siddepladser med stole og borde på Trøjborg, så det er faktisk en lille italiensk restaurant. Lokalerne er nye, pæne og indrettet med italiensk charme. Selvom bygningen udefra ikke har det fjerneste med Italien at gøre, så fornemmer man lidt mere af Italien, når man kommer ind ad døren. Især de mange italienske pastaer, olivenolier og vin fortæller om de italienske rødder. Der er dog ikke meget lady og vagabonden over lokalerne, men det er der over maden.

Delizioso på TrøjborgIngen hakket okse og ananas – aldrig

Hvis man taler om en ægte italiensk pizza, så er den med mozzarella og tynd bund – og aldrig med hakket oksekød, pepperoni, bacon og ananas. Den er derimod, med italienske pølser, parmaskinke, gorgonzola eller laks. Den ses ofte med ruccola og parmesan på toppen. Dem er der en del af på menukortet hos Delizioso. Enkelhed er kendetegnende for den italienske pizza.

Stille og rolig opstart

Vores første ret var antipasto Misto til 70 kroner. Det var en pæn stor tallerken med forskellige italienske pølser, parmaskinke, skinke, bresaola, artiskokker, grillede auberginer, syltede peberfrugt og oliven. Der kom en brødkurv med friskbagt og lun brød til forretten. En vanvittig flot tallerken til den pris. Vi vil bruge ord som helt uhørt billigt. Et sikkert valg – også som hovedret.

Antipasto Misto hos Delizioso på TrøjborgVi valgte også en pizza med carpaccio til 85 kroner. Carpaccio af tørret og letsaltet okseinderlår er altid godt – også på pizza. Der var ikke sparet på kødet, tak for det. En stor velsmagende pizza som er en klar anbefaling værdig. Alle pizzaer har diameteren 32 cm. Så det er ikke de små, som man ser mange steder.

Pizza med carpaccio hos Delizioso på TrøjborgRisotto med store tigerrejer, peberfrugt, karry og en cremet flødesauce er fristende. Prisen er 70 kroner. Du får en flot og velsmagende portion i størrelse meget stor. Godt krydret med karry. Risotto er lidt glemt på de aarhusianske restauranter, så ros for den fast er på kortet her.

Risotto med tigerrejer hos Delizioso på TrøjborgKalvefilet med pastaskruer, oregano, champignon, løg og bacon i en hvidvins tomatflødesauce til 75 kroner. Det er en klar favorit. En helt igennem velsmagende pastaret som smager så meget af sommer i Italien, at man glemmer den grå danske regn udenfor.

Kalvefilet med pasta hos Delizioso på TrøjborgEt nummer, man hurtigt lærer at huske, er 93. Hos Delizioso er 93 lig med Diavola. En pizza med stærk italiensk salami, tomatsauce og masser af mozzarella. Prisen er 85 kroner. Salamien løfter pizzaen op blandt de bedste pizzaer. Denne pizza fortæller, at det ikke er mængden af toppings, der betyder noget – tværtimod. Hvis du en gang har smagt nummer 93, behøver du ikke skrive tallet ned, du vil med garanti huske det.

Nummer 93 er lig med Diavola - Delizioso på Trøjborg

Der er også vin til maden. Flere forskellige og ganske gode vine – selvfølgelig fra Italien og til yderst rimelige priser. Den sælges både på glas og flaske. Ellers er der italienske øl, forskellige limonader og selvfølgelig Pellegrino. En meget stor del af råvarerne er importeret direkte fra Italien.

Italiensk som i Italien

Køen til afdelingen i Åbyhøj har været der længe. Nicola, den lille italiener med den sydlandske accent, er for længst blevet et kendt ansigt i Åbyhøj. Om han kommer til at være på Trøjborg vides ikke, men lad os håbe, at hans enkle, autentiske og originale italienske mad får en lang levetid på Trøjborg. Det er makkeren, Vincenzo, som kommer til at stå for maden. Menukortet er det samme, bortset fra sandwich, som kun fås i Åbyhøj. Det skyldes, at der i Åbyhøj er åbent til frokost, og det er der ikke på Trøjborg.

Indretning hos Delizioso på TrøjborgVenlig og gæstfri

Vi besøgte restauranten på Trøjborg. Det var en søndag aften. Vejret var alt for dansk, og her menes regn, blæst og kulde. Restauranten ligger tæt på Skovvejen. Den gør ikke så meget væsen ud af sig, men det er vist heller ikke meningen. Lokalerne er helt nye, så der er ikke meget Italien over dem, men jeg tror nu heller ikke, der kommer mange kunder på grund af et lokale. Det er maden, som er omdrejningspunktet. Det er god, autentisk, italiensk mad, der serveres med et smil. Der er gode parkeringsforhold. Så det er nemt at hente takeaway hos Delizioso. Vi tøver ikke med at anbefale Delizioso på Trøjborg. Selvom Trøjborg har Casa Mia, er vores bud, at der er plads til dem begge.

Delizioso

Trøjborgvej 8 F
8200 Trøjborg
Telefon 31 38 93 49
http://www.delizioso.dk
 
Der er åbent alle ugens dage fra 16.00 – 21.30

Del artikel


Mest læste historier i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien