Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den perfekte bytur!

Af Redaktionen

Langt om længe kan du endelig tage dine venner under armende og gå i byen. Efter lang tids nedlukning pga. Covid-19 er der nu åbnet fuldstændig op for barer, diskoteker og det danske natteliv.

Måske har du allerede været ude at flække nogle brædder på floor, og dansegulvsabstinenserne har efterhånden fortaget sig. I så fald er vi utroligt glade på dine vegne.

Det kan også være, at den lange nedlukning har resulteret i lidt ”gå-i-byen-rust”, og du derfor ikke lige har haft mod til at komme afsted igen.

Hvis det er tilfældet, så kan vi sagtens følge din tankegang, for pludselig har sofaen og Netflix-abonnementet fået en særdeles magtfuld indflydelse på dine weekendplaner.

Netop derfor har vi skrevet denne artikel. Vi vil nemlig gerne vække nogle gode minder til live og give dig en smule inspiration til, hvordan en god bytur bliver stablet på benene. Dermed kan du atter genindtage de mange barer og diskoteker, som var dine domæner før Corona.

Skal du starte ude eller hjemme?

En meget væsentlig faktor, som du naturligvis skal tage stilling til, og som har en stor indflydelse på, hvordan hele din bytur forløber sig, er, om du og vennerne skal starte hjemme eller ude.

Hvis du starter byturen med en forfest enten hos dig selv, eller hos en af dine venner, så er det godt at have tænkt over følgende:

Det gode selskab     

Du er naturligvis sammen med dine gode venner, hvorfor stemningen nok skal være helt i top. Selskabet er alfa og omega i forhold til at få en hyggelig bytur. Derfor kan du jo altid tænke lidt over sammensætningen af mennesker. Også hvis det venner fra forskellige omgangskredse, der bringes sammen, kan det være en god idé at overveje, hvordan folk kan blive rustet lidt bedre sammen, inden det går løs i byen.

Få styr på drinkskortet

Alkohol er ofte det centrale element for en forfest og den videre tur indtil byen. Derfor kan det være lækkert at have ingredienserne til et par forskellige cocktails, lidt god øl eller et par flasker vin.

Hos https://www.barlife.dkkan du finde alt, hvad du har brug for af både spiritus og cocktailtilbehør. Forberedelserne til den gode bytur starter her.

Når I har helt styr på drikkevarerne, så er der lagt i kakkelovnen til den helt vilde tur.

Lav en god playliste

Musik får os i stemning. Også når det handler om at ramme den helt rette sindstilstand før I rammer byen. Prøv derfor at bruge lidt tid på at undersøge gode playlister, hvis ikke du blot tager skeen i egen hånd og laver den selv.

I begyndelsen af aftenen skal det være lidt afslappende vibez, hvor folk stadig gerne vil føre nogle samtaler, og de første par drinks bliver drukket.

Men som aftenen skrider frem, skal musikken gerne fungere som den subtile energikilde, der gradvist får atmosfæren til at blive vildere og vildere, til stemningen når klimaks, og det er tid til byen.

Find et bord og hold tropperne samlet

En af de mest sædvanlige mønstre, der sker når større grupper rammer byen, er, at de går i opløsning. Folk bliver spredt indenfor de første 10 minutter. Det er der sådan set ikke noget galt i, men nu er planen for denne bytur, at du skal have en fed aften sammen med vennerne, og derfor skulle vi gerne holde styr på tropperne så længe som muligt.

Beslut derfor inden i tager i byen, hvor I gerne vil hen, og sørg også gerne for at finde et bord. Måske kan det være bedst at bestille et bord hjemmefra, som vil reserveret til jer, når I kommer. Har I først et bord og noget alkohol, så skal I nok kunne holde flokken samlet hele aftenen, hvilket giver en meget bedre bytur.

Hvad nu hvis vi gerne vil starte ude 

Ikke alle byture begynder med en forfest i en lejlighed. Du kan også forslå dine venner at tage ud at spise. Flere og flere steder kører tilbud på all-inklusive pakker, hvor der både er mad og fri bar for en bestemt pris.

F.eks. dette Late Night Dinner koncept hvor der er fri bar i halvanden time, og efterfølgende mulighed for at fortsætte på cocktailbar, med første cocktail gratis.

Dette er en ideel mulighed for at få en bytur, der skiller sig en anelse ud fra den traditionelle, og I er ganske sikre på at få den bedste start på en rigtig god bytur.

Vi håber, at du har fået lyst til en bytur. Uanset om du er en smule rusten, eller om du har været godt i gang i noget tid. Her er der i hvert fald lidt inspiration til, hvordan du sammen med dine venner får den perfekte bytur.

Del artikel

Andre læser også