ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dagens frokost – En tur på Den Rustikke

Dagens frokost indtog vi i Latinerkvarteret. På hjørnet af Mejlgade, der hvor alt mødes, ligger restauranten Den Rustikke. Politikens madanmelder oversætter ordet ”rustikt” til ”vi har ikke gjort os umage”. Denne oversættelse passer i hvert fald ikke på den hyggelige restaurant på hjørnet af Mejlgade og Skt. Olufs Gade, tværtimod har man lyst til at sige. Konceptet er enkelt. Man får god mad til en pris, som alle kan være med til. Du bliver mere end mæt for under 100 kroner for frokost.

Den Rustikke i Mejlgade 20Man kan ikke undgå at se den. Men det er vel heller ikke meningen. Den Rustikke har slået sig op på at lave mad, som er så billig, at stort set alle har råd til at spise på der. Der er noget usnobbet og ukrukket over restauranten i Mejlgade. Gæsterne er et bredt udsnit af den danske befolkning, dog er der til tider en overvægt af studerende. Til frokost så vi også en del, som arbejder i Mejlgade, og kommer mere eller mindre fast og spiser frokost på Den Rustikke.

De føste er ankommet til frokost på Den Rustikke i MejlgadeDagens pasta

Antonellis daglige pastaret til 45 kroner. Det er ikke dyrt, men det er jo også meningen, at det skal være mad til fornuftige priser. Den var med en frisk tomatsauce, bacon og masser af nyrevet parmesan. Dampende varmt med enkel velsmag. Ikke så meget bøvl, lige ud ad landevejen. Selv til den pris var der hjemmebagt brød til.

Antonellis daglige pastaret til 45 kroner på Den Rustikke i MejlgadeDet sikre valg

Charcuterie på en tallerken med tilbehør , går man som regel ikke galt i byen af. Franske og italienske pølser, pate, skinke, cornichoner og en god hjemmelavet aioli inklusiv en masse hjemmebagt brød. Prisen er 85 kroner, og der er mere end rigeligt til at mætte en person.

Charcuterie til frokost på Den Rustikke i MejlgadeMasser af brød på Den Rustikke i MejlgadeEn gavmild omgang muslinger

Hvidvinsdampede blåmuslinger i størrelse XL. Fint dampet med hvidløg, fløde og friske urter. Prisen er 75 kroner. Portionen er, som du kan se på billedet, ret stor. Muslingerne var perfekte, og i den grad velsmagende.

En omgang muslinger på Den Rustikke i MejlgadeFantastisk rødvin

Vi tog en øl og en halv flaske vin til maden. Når man besøger et spisested med mad til lave priser, så regner man ikke med, at vinkortet er specielt. Der får man sig så en mindre overraskelse, for hos Den Rustikke har man faktisk rigtig god vin – også til pengene. Den vin, vi valgte, var nok lidt for kraftig til charcuterie, men det så vi stort på den dag. Valget faldt på Rasteau Tradition, Cave de Ratseau, Côtes du Rhône fra 2011. Den fås både på glas, som halv flaske og selvfølgelig som en hel flaske. Et glas koster 70 kroner, en halv flaske koster 175 kroner og en hel 300 kroner. Man kan få en flaske vin til 175 kroner, så der er også vin, som matcher priserne på maden.

Vin med mere på Den Rustikke i MejlgadeHelt nede på jorden

Den Rustikke er til at gennemskue. Her får du en okay god betjening og velsmagende mad til en yderst fair pris. Man kan ikke forvente sig alverden af service, når man øjensynlig satser på god mad til en lav pris. Det gjorde vi heller ikke, men tjeneren var både opmærksom, og vi manglede ikke noget. Dog viste han ikke det store vinkortet, men det er heller ikke afgørende. Det, vi havde brug for at vide, vidste han. Maden kom relativt hurtigt. Den var varm og tog sig godt ud på tallerkenen

Value for money

Hvis man skal vurdere Den Rustikke ud fra prisniveauet, så er der smæk for skillingen. Det er klart blandt byens billigste spisesteder, men selvom prisen er lav, så er maden og kvaliteten faktisk overraskende høj. Tre retter til frokost for 135 kroner er på ingen måde dyrt. Priserne på drikkevarerne er også i den lave ende, med mindre du ikke køber en Chateau Batailley 5. Paulliac fra 2008 til 850 kroner. Det skal for god ordens skyld tilføjes, at det faktisk ikke er dyrt for en klassevin. Det var blot for at fortælle, at Den Rustikke også har et godt vinkort med nogle lidt dyrere og bedre vine. Byens Spiseguide kan anbefale Den Rustikke i Mejlgade. Enkel og ærlig mad uden så meget pjat.

Den Rustikke

Mejlgade 20
8000 Aarhus C
Email: info@denrustikke.dk
Telefon: +45 86 12 00 95
Link til hjemmeside

  [mappress mapid=”231″]

Del artikel

Andre læser også