Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den ultimative guide: Dét skal du opleve på NorthSide

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Alec Andreev // NorthSide
Foto: Alec Andreev // NorthSide

Nu varer det ikke længe.

Torsdag lyder startskuddet til årets NorthSide, og det er ret så heldigt, for vi kan snart ikke vente længere.

Festivalens tre dage lange program er spækket med musikalske, gastronomiske og underholdende oplevelser, som lige for tiden fylder os med forventningsglæde.

Så her midt i den ulidelige ventetid er vi dykket dybt ned i programmet for at finde vores ultimative favoritter.

Det er der kommet følgende komplette festivalplan ud af:

Den ultimative guide: Dét skal du opleve på NorthSide
Foto: Alec Andreev // NorthSide

Torsdag den 1. juni

14.00: Eskelunden åbner, og tre dages festival under åben himmel er officielt skudt i gang. Er du ny på NorthSide, eller fremstår sidste års festival lidt tåget for dit indre blik, så vil vi anbefale, at du allerførst (inden du får drukket for mange fadøl) danner dig et overblik over festivalpladsen – og så kan du jo passende fylde depoterne imens. Her handler det om at finde noget, der kan spises on the go. Vi lægger ud med en surdejsbagel fra Depanneurs madbod, der ligger tæt ved ASTRA-scenen.

15.30: Så er vi ellers klar til at blive blæst bagover, og heldigvis står et britisk band klar til at gøre netop dét på ECHO. Scenen indvies af Nothing But Thieves, der med energisk guitar-rock og bombastisk lyd kommer til at give den nye scenekontruktion en ilddåb uden lige. Vi står klar til at bevidne det.

16.55: Efter rockkoncerten planlægger vi at blive på de høje nagler. Vi skal nemlig en tur i Sideshow, hvor der står Glitter Wrestling på menuen. Her piftes brydekampen op med glimmer, fest og farver, og det bliver vi simpelthen nødt til at se.

18.00: Sulten begynder igen at melde sig, så vi slår et smut forbi Nögen, der ligger nær ASTRA. Her går vi all-in med en ‘Hel Nögen’, som består af 5 små festivalretter – alt fra en miniburger med rødbedebøf til friteret pastinak med chilimayo og en lækker chili sin carne med sprøde tortillachips. Velbekomme!

20.00: Med fyldte maver og fadøl i hænderne indfinder vi os foran ASTRA, hvor et af de absolutte hovednavne nu går på. Der er ingen tvivl om, at en af NorthSide’s mest velbesøgte koncerter bliver den, hvor Tobias Rahim indtager scenen. Den dansk-kurdiske sanger er på kort tid blevet en af Danmarks største popstjerner, og er du der ikke til at synge med på hits som ‘STOR MAND’, ‘Mucki Bar’ og ‘Flyvende Faduma’, så snyder du dig selv for en kæmpe fest.

21.45: Ingen tid til at hvile på laurbærrene, for bare et kvarter efter Tobias Rahim har rundet af, indtager Hans Philip ECHO. Den ekvilibristiske R&B-stjerne er hevet ind som erstatning for Sam Fender, og med tanke på sidste års formidable dobbeltalbum og hans 6-stjernede optræden på Roskilde Festival har vi en stor oplevelse i vente. Forvent inderlighed og følsom magi fra Hans Philip, der kommer for at tryllebinde os allesammen.

23.30: Nok bliver torsdag aften på NorthSide hektisk, men den har samtidig potentiale til at blive ekstremt mindeværdig. For efter Tobias Rahim og Hans Philip fuldender rockpionererne fra Muse hattricket med det, der kan vise sig at blive en vaskeægte magtdemonstration. Muse har længe haft ry for at være et af verdens bedste live-navne og næsten 30 år efter dannelsen, lever de stadig op til rygtet. Vi kan slet ikke vente.

Den ultimative guide: Dét skal du opleve på NorthSide
Foto: Alec Andreev // NorthSide

Fredag den 2. juni

14.00: Efter en åbningsdag, der spillede på alle tangenter, lægger vi ud med en ny dansk popstjerne, der skriver tekster, vi alle kan spejle os i. Pil indtager ECHO fredag eftermiddag med sin parade af velskrevne popsange, som uden tvivl vil køre i rotation mellem ørerne på dig efter koncerten. Pils tilstedeværelse på en scene er uforlignelig og ærligheden i hendes tekster rammer os lige mellemgulvet. Den perfekte måde at starte andendagen på.

15.00: Uden mad og drikke duer helten ikke, så vi lader Pizza Boys stå for frokosten med deres sprøde surdejspizzaer. Pizzaboden ligger i øvrigt lige ved ECHO, så vi behøver ikke engang teste festivalbenene med en længere gåtur for at nå derhen.

17.00: Fredag eftermiddag byder på lidt af et hiphop-dilemma – for er det Little Simz eller mere upåagtede JPEGMAFIA, vi skal høre? Vi stryger forbi NOVA og giver sidstnævnte et skud. Her har vi efter sigende et højenergisk show med – ifølge Soundvenue – en af verdens bedste liverappere i vente. Det må da være værd at opleve!

18.15: Efter sådan en rusketur og en hurtig gourmet hotdog fra Rømer er vi for alvor kommet i stødet, og det får vi brug for. For nu venter en voldsom triade af vanvittige live-oplevelser. Benjamin Hav & Familien sparker fredag aften i gang med deres på én gang bizarre og geniale liveshow på ASTRA.

19.45: Herefter vælter Pusha T ECHO med, hvad der meget vel kan blive en raplektion i absolut verdensklasse.

21.15: Og sidst, men ikke mindst er der dømt fællessang for alle pengene, når Nik & Jay indtager ASTRA foran tusindvis af festivalgængere i Eskelunden.

23.00: Vi runder fredagen af med en mystisk optræden på ELECTRA, hvor Claptone indtager den elektroniske scene iført sin karakteristiske fuglemaske i guld. Vi pudser fjerene, finder de bedste dansetrin frem og overgiver os til mystikken.

Den ultimative guide: Dét skal du opleve på NorthSide
Foto: Alec Andreev // NorthSide

Lørdag den 3. juni

14.00: Sidste dag byder på et nyt dilemma fra første fløjt. For skal vi feste med Blæst på ECHO eller lade os drage af Guldimunds ærlige tekstunivers på NOVA? Det er et af den slags valg, der ikke kan tages på forhånd, så vi lader det være op til dagsformen og sindsstemningen på dagen.

15.15: Godt en time senere er der dog ingen tvivl. Her finder du os foran ASTRA, som på NorthSides sidstedag åbnes af ingen ringere end de lokale stjerneskud fra Zar Paulo. Bandet har lige spillet den angiveligt bedste koncert i årevis på SPOT Festival i Musikhusets Store Sal, og der skal ikke herske nogen som helst tvivl om, at det eksplosive Aarhus-band er klar til endnu en hjemmebanesejr. Be there or be square.

16.30: Efter en hæsblæsende koncert er det tid til at tanke op. Vi styrer målrettet mod Mikuna nær ASTRA-scenen, hvor vi bestiller bodens prisvindende burger, som folkene bag har brugt 10 år på at udvikle. I år kan man også få fritter til, og det skal vi selvfølgelig bede om. Sådan en gang burger og fritter skylles jo i øvrigt ikke ned af sig selv, så vi går til den nærliggende Vin & Champagne-bar, som er et skønt sted at slå sig ned med en flaske vin.

18.15: First Aid Kit kalder, og heldigvis befinder vi os lige i nærheden, så det tager os ikke mange skridt at nå ned til søstrenes koncert på hovedscenen. Den prisvindende svenske duo byder på himmelske hymner og fortryllende vokalharmonier, og det vil vi ikke gå glip af.

19.30: Ingen tur på NorthSide er fuldendt uden en stille og ekstremt hyggelig stund i festivalens grønne oase – bedre kendt som Skovbrynet. Mellem træerne ved ELECTRA-scenen finder du det bedårende åndehul, der byder på både barer, kreative aktiviteter og et øjeblik i laveste gear.

21.15: Årets sidste NorthSide-måltid bliver en omgang Ish & Chips fra Spiselaugets madbod ved ECHO, hvorefter vi snupper en ‘Healing Herbs G&T’ fra Njords Gin Club i samme hjørne af Eskelunden. Så er vi ligesom klar til et af NorthSide’s absolutte hovednavne i form af amerikanske NxWorries feat. Anderson .Paak & Knxwledge. At overvære makkerparrets legesyge og uhyre velproducerede mix af soul, hiphop, jazz og funk bliver uden tvivl et højdepunkt på årets festival.

00.30: NorthSide 2023 lakker mod enden og efter et visit i ECHO, som KALEO netop har fyldt ud med storslået islandsk bluesrock, indfinder vi os foran hovedscenen til en sidste svingom. Her kan vi nynne med på det meste, for Lukas Graham indtager ASTRA og synger de sidste strofer på årets festival. Lever bandet op til sidste års præstation i Eskelunden, har vi et vidunderligt afdansningsbal i vente.

Du kan selv dykke ned i årets program lige her

Del artikel

Andre læser også