ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Derfor er det .dk-domæne ikke altid den rette løsning

Af Annoncør

Når vi i Danmark skal vælge et domæne, vil vi typisk vælge, at det skal være et .dk-domæne. Det er lige som det, vi har vænnet os til, giver bedst mening. Specielt selvfølgelig, når din hjemmeside skal være på dansk. Men i dag kan det være svært at vælge mellem de ledige domæner, der er tilbage med en .dk-endelse. Domænet skal jo gerne leve op til en række andre krav end, at det bare ender på .dk. Derfor kan det være svært for dig at finde det helt rette domæne til dit formål.

Det kan derfor være en god ide, at du begynder at se på alternative domæneendelser. Dels kan det hjælper dig med at få et domænenavn, der er optaget med en .dk-endelse, dels kan det faktisk komme til at sige langt mere om dit domæne, end et .dk-domæne gør. Det kan for eksempel være, hvis du vælger en domæneendelse som .bike, .clothing eller .shop. Der er folk jo ikke i tvivl om, hvilken branche du er inden for, eller hvilket interesseområde du har.

Det kan være en god ide, at du sidder og leger med en domænesøgemaskine for at finde ud af, hvilke muligheder du har. Der kan være meget inspiration at hente ved at se, hvilke domæner der er ledige.

Alternative domæneendelser kan være dyrere, men pengene værd

Når du vil oprette en hjemmeside, spiller penge ofte også en rolle. Særligt hvis det er en hjemmeside til privat brug, eller du først lige har startet en virksomhed op og ikke har den store indtjening endnu. Derfor har du sikkert også lagt mærke til, at det vil være dyrere for dig at købe et domæne med en alternativ endelse frem for at købe et .dk-domæne.

Et .dk-domæne koster 60 kroner om året, mens et .com-domæne koster omkring 100 kroner. Vil du ud i nogle af de mere alternative endelser, skal du for eksempel betale lige knap 300 kroner om året for .bike og .clothing, mens .shop ligger på lige knap 300 kroner mere om året.

Hvis det er det rette domæne for dig, og særligt hvis det er et domæne til din virksomhed, vil det typisk være alle pengene værd for dig, at du har valgt en alternativ endelse til dit domæne, hvis det betyder, at du kan få det domæne, som du gerne vil have. Derudover må du endelig ikke undervurdere den brandværdi, der er i de alternative domæneendelser, da de virkelig kan være med til at gøre det tydeligt for dine kunder, hvad du forhandler i din virksomhed.

Del artikel