ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Derfor sejler flere og flere med krypto-skibet

Af Redaktionen

Flere og flere danskere beslutter sig for at forsøge med en investering i kryptovaluta. Det er der flere grunde til. Selvom disse digitale valutaer er meget utilregnelige, så er der altså flere og flere, der vurderer, at det er risikoen værd. 

I hele verden bliver kryptovaluta heftigt diskuteret, samtidig med at populariteten stiger. Det lader til at være et emne, der kan blive ved med at dele vandene. Nogle mener, det er fremtiden, mens andre forbinder det med hovedløse investeringer og lyssky aktiviteter. En ting er dog sikkert, og det er, at kryptovalutaernes popularitet ser ud til at blive ved med at stige.

I Danmark er investering i disse digitale valutaer også mere populært med årene. I dag er der mange almindelige mennesker, der investerer i kryptovaluta, ligesom man i flere banker kan blive rådgivet om investering i krypto. Der er ligeledes flere og flere erhvervsdrivende, der accepterer kryptovaluta, primært bitcoin, som betalingsmiddel. Det betyder, at man nu i København kan købe alt fra en hotdog til et spaophold med bitcoin.

Hvorfor investerer dansker i kryptovaluta?

Der er flere årsager til, at danskerne vælger at investere i krypto på trods af kursens fluktuering. Det er nemlig ingen hemmelighed, at priserne på kryptovaluta svinger op og ned, som vinden blæser. Disse kurser er selvfølgelig bestemt af køb og salg af den specifikke valuta. Derfor kan man altså aldrig rigtig vide sig sikker på, hvorvidt ens kryptovaluta har værdi, når solen igen står op. Det er derfor en højrisikoinvestering. Denne risiko kommer selvfølgelig også med muligheden for, at værdien af ens kryptovaluta pludselig stiger, og det er selvfølgelig et trækplaster for de fleste.

Derudover er der mange, der ser potentiale i kryptovaluta, og mener, det er fremtidens betalingsform. Der er mange muligheder for digitale valutaer, og der er mange scenarier, hvor teknologien bag er utrolig smart. Blockchainteknologien som muliggør betaling med kryptovaluta sikrer nemlig en direkte og anonym transaktion mellem to parter. Der er ingen mellemmænd, mindre risiko og mindre ventetid. Det hele kører sikkert og hurtigt, mens alle transaktioner bliver lagret i blockchain. Hvis du synes, det lyder interessant, så kan du finde en liste over de bedste krypto-mæglere i Danmark på https://cryptomeister.com/dk/#broker-list

Generel investeringslyst blandt danskere

Det er ikke kun kryptovaluta, der er populært blandt danskere. Der er en generel stigning i investering på tværs af befolkningsgrupper. De unge er særligt hoppet med på investeringsbølgen. En af årsagerne er nok, at der i dag findes software, som gør det supernemt at komme i gang med at investere, og som kan hjælpe én med at holde overblik over sine investeringer. Derudover er investeringer en måde at opbevare sine penge, så de ikke bliver ædt op af renter i banken.

Desuden er der særligt mange unge, der er blevet optaget af at investere i virksomheder, som de mener vil have en positiv medvirken i at skabe fremtidens samfund. Hvis du også er interesseret i at komme i gang med at investere, så kan du læse meget mere om, hvordan man kan begynde at investere her.

Del artikel

Andre læser også