Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det Glade Vanvid udvider: Samler alt under et tag på den gamle havn

Af Line Ingwar Karlsen

Brødrene Koch er en institution i Aarhus. Kendt af alle, som går op i god mad og vin. Elsket af gæsterne. Kopieret af kollegerne. De har i 15 år haft base på molen på den gamle havn i Aarhus. Det har de stadigvæk, og det bliver de ved med.

 

Udvider kapaciteten

Den store aflange træbygning ejer Brødrene Koch selv. De købte den for en del år siden, inden der gik inflation i bygninger og grunde på havnen. Brødrene Koch er tre brødre; Michael, Jesper og Lasse. Jesper Koch er ikke med i Brødrene Koch i dag, da han bruger tiden på andre gastronomiske projekter, blandt andet dommer i Masterchef. Så det er Brødrene Michael og Lasse, som sammen driver virksomheden.

Det Glade Vanvid

I dag har de to restauranter, Restaurant Koch og Det Glade Vanvid. De bliver slået sammen, og udvidet med siddepladser, så når ombygningen er færdig, vil der være plads til 190 gæster i de to restaurantlokaler. Det fælles navn bliver Det Glade Vanvid med hver deres undernavn, som bliver Gryden og Panden, Jo, jo, brødrene er jo kokke. De er ildsjæle, som selv er i køkkenet. De er værter, som sørger for, at gæsterne har det godt. Det har altid været omdrejningspunktet for os brødre, fortæller Michael Koch.

 

Det Glade Vanvid var skabt til succes

Det Glade Vanvid var det første sted i Aarhus, hvor man betalte en fast pris (i dag 495 kroner) for en tallerkenserveret menu, vine ad libitum, kaffe og avec. Her havde man tre eller fire timer til at indtage sit måltid. Det var trygt, og gæsterne fandt hurtigt ud af, at det var billigere og bedre end mange “almindelige” restauranter, hvor valgmulighederne var i højsædet. Bare det, at en middelmådig flaske vin på en restaurant i Aarhus let kunne løbe op i de 495 kroner, gjorde brødrenes idé mere end almindeligt populær. På Det Glade Vanvid skulle du ikke koncentrere dig om andet, end at nyde måltidet, og være til stede sammen med dem du nu er sammen med.

 

Hæver niveauet generelt

Der er en dybere mening med at slå de to restauranter sammen. Og den er at hæve niveauet på både mad og vin. Det siger sig selv, at når man kan have op til 80 gæster mere på en aften, så er der også nogle besparelser for brødrene, som så bliver til gevinster for gæsterne. Maden skal op på et eventyrlig højt niveau, fortæller Michael Koch. Vi har jo gennem mange år set, at Det Glade Vanvid rammer bredt. Her kommer alle typer gæster, og de elsker det. Vi har jo fuldt hus hver fredag og lørdag og må afvise gæster hver uge. Derfor har Lasse og jeg besluttet at lave en version 2 af Det Glade Vanvid, og den er vi snart klar med, fortæller Michael Koch.

De første gæster hos Restaurant Koch

Lasse Koch er direktør, men ikke af den type som sidder bag et skrivebord. Han er stadigvæk fuld aktiv i driften. Håndværket og de gode råvarer har altid været i centrum hos Kocherne, og det fortsætter. Michael Koch vil bruge mere tid til at finde flere lokale råvarer og lave nye samarbejder med forskellige producenter.

 

Folkets gourmet-havnerestaurant

“Jeg ved, at det lyder rigtig træls at sige gourmet til folket, fortæller Lasse Koch på halvt sønderjysk. Dialekten er ikke lavet om i jagten på at ligne København. Tværtimod. Men det, vi vil, er at lave den slags gourmetmad, man får på typiske toprestauranter, velvidende at ordet gourmet i dag er misbrugt og diffust. Restaurant Koch var nummer 14 af de bedste restauranter i Skandinavien ifølge spiseguiden White Guide. Så Kocherne ved om nogen, hvordan man laver mad på de bedste restauranter. Men ofte koster det kassen at spise sådanne steder. Mellem 2.000 og 3.500 kan en aften let løbe op i. Det må siges at være for de færreste, eller mest passionerede foodies. Men Lasse og Michael Koch vil lave noget af det samme mad på Det Glade Vanvid version 2. Her får du en færdig restaurantoplevelse og den bedste kvalitet hele vejen rundt for 495 kroner i hverdagene og 595 kroner fredag og lørdag. Der bliver blandt andet SEKS serveringer, gode vine, øl, saftmenu, 12 år gammel cognac til kaffen – som i øvrigt kommer fra Great Coffee. Menuen kommer til at skifte 12 gange om året.

 

Går mod trenden

Flere og flere restauratører åbner nye restauranter, som bliver til kæder. Det er der heller ikke noget galt med, fortæller Lasse Koch. Vi har haft tre restauranter hernede på havnen, og det er dem, vi samler til en stor. Det gør vi fordi, vi gerne vil være der selv, og have yderligere fokus på at udvikle en restaurant, fremfor tre. Vi var de første med det her koncept, og nu har Michael og jeg lyst til at udvikle det yderligere. Jeg ved godt, vi lige nu går mod tendensen, og samler det hele, men vi glæder os til det, fortæller Lasse Koch.

 

Der er åben for bookinger

Det Glade Vanvid kører i dag. Men “kun” i det gamle lokale. Det nye åbner efter ombygningen den 9. november, men der er åben for bookinger allerede nu. Du kan booke bord her: 

 

Det Glade Vanvid

Pakkerivej 2b
8000 Aarhus C
Telefon: +45 87 42 01 23
Website:

 

 

 

Del artikel

Andre læser også