ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det italienske ismejeri – og sandwich i den italienske mesterrække

Af Line Ingwar Karlsen

Det er to fluer med et smæk. Hvorfor er det ofte de samme personer tingene lykkes for? Jeg ved det ikke, men jeg må blot konstatere, at nogle er mere “heldige” end andre. En af dem, som har god vind i sejlene, er, italienske Nicola Cipullo fra Delizioso i Åbyhøj og Trøjborg. Når passioneret originaler går i gang med et projekt, sker der ofte noget spændende. Og det, skal jeg lige love for, er tilfældet her. Det italienske ismejeri er en realitet.

Ishus - Delizioso - Hjemmelavet italiensk is

Åbyhøj har “kun” to steder, hvor maden altid er god. Det ene er Patice, og det andet er Delizioso. Umiddelbart ikke mange steder. Men de to kan til gengæld lave mad, som kun få kan. For godt en måned siden slog Delizioso dørene op for et lille italiensk ismejeri. Stedet er i de gamle lokaler, som tidligere huserede gourmet-bageren, Briancon. Mennesker har der været nok af, mens det gode vejr har været svingende siden starten.

Sød betjening hos Delizioso Is i Åbyhøj

Frisklavet is efter gamle italienske opskrifter

Jeg har været forbi, isbaren eller ismejeriet om du vil, flere gange. Isen er frisklavet, cremet og skiller sig på mange måder ud, fra det vi ellers ser. En stor del af råvarerne kommer fra Italien. Dog ikke mælken. Det er ifølge, Nicola Cipullo, afgørende, at det er de originale italienske råvarer, man bruger, og ikke danske kopiprodukter. Derfor bruger han sine italienske kontakter, i Italien, til at finde det, som skal bruges til isen. Hvem sagde original?

Isdisken hos Delizioso Is i Åbyhøj

Skiftende udvalg

Der er altid mellem 10 og 16 forskellige slags is. Antallet er afhængig af råvarerne og ikke mindst årstiden. De fleste, af dem vi ser hos Delizioso Is, spiser deres is i caféen, men enkelte kommer for at tage isen med hjem. Ismejeriet har investeret i gode termobokse, hvilket ikke er helt uvæsentligt, hvis nu vi skulle få en uge eller to med varmt vejr. Vi smagte lidt af hvert. Is-typerne er de klassiske italienske, såsom stracciatella, pistacchio, nocciola, tiramisu, fragola og ikke mindst vinderen variegato amarena. Men, det som overrasker er smagen. Her er der ikke sparet på noget. Hold da op, hvor er de vanedannende. For eksempel smager isen med jordbær så meget af jordbær, at jeg ikke har oplevet noget lignende før.

Lidt kø hos Delizioso Is i Åbyhøj

Brød er den italienske mesterrække

Nu var det is, som vi kom efter. Men vi endte med at købe en stak sandwich. Ofte er sandwich et nødvendigt onde. Noget man spiser udelukkende for at stille sulten. Sådan er det ikke hos Delizioso. Her laver de sandwich, som er værd at spise – igen og igen. De er ufattelig gode, selvom de egentlig er ret enkle.

De lune sandwich hos Delizioso Is i Åbyhøj

For det første så løfter det sandwichen, at den er lun. Dernæst er indholdet helt forrygende godt. Brødet er mere sprødt og smager af mere. Det er ikke så tykt, hvilket gør sandwichen lettere at spise.

Delizioso Is og Sandwich i Åbyhøj

Du kan vælge mellem forskellige italienske pølser, skinker, bresaola og kylling. Alt kommer fra lokale producenter i Italien. Ikke mere om sandwich. Der er kun en ting at sige, og det er, PRØV DEM!

Sådan skal en sandwich smage - Delizioso Is i Åbyhøj

Vi kommer ikke ret meget tættere på Italien i Jylland end her. Vi giver vores ubetingede anbefaling af Delizioso is og sandwich. Hvis vi havde noget, som hed årets nye café, så gik den uden tvivl til nyeste skud på Delizioso-stammen!

 

Delizioso Café & Is

Silkeborgvej 243

8230 Åbyhøj

Telefon 86 26 36 50

Besøg hjemmeside

[mappress mapid=”611″]

Del artikel