Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mere end musik: Det kan du glæde dig til på årets NorthSide

Af Freja Dumont

NorthSide nærmer sig med hastige skridt – og vi kan næsten ikke vente til, at vi skal synge med på Nik & Jays hits eller til at finde de bedste elektroniske dancemoves frem til The Chemical Brothers.

Men når du den 1. til 3. juni bevæger dig rundt på NorthSides nye festivalplads ved Eskelunden, er det ikke kun musikken, du kan se frem til.

NorthSide er nemlig meget mere end koncerterne. Det er alt det, du ikke havde planlagt, men som ender med at fylde din kamerarulle.

Glæd dig bl.a. til en række acts og performere, som udgør alt det, en festival også er – et rum for nye indtryk, overraskelser og samtalestartere.

Samtidig kan du igen i år udforske det spændende menukort fuld af grønne fristelser – du kan bl.a. sætte tænderne i en femretters tapasmenu hos Restaurant Kolo, spise falafler fra Faour, håndlavede empanadas fra Lima, sprøde pizzaer fra de populære Pizzaboys og Ish’n’Chips fra Spiselauget.

Den kolde fadøl er en festivalfavorit, og den bliver der rigeligt af på årets NorthSide festival.

Men hvis man er klar til at udfordre traditionerne lidt, er der masser at gå på opdagelse i ved bardiskene hos de mange nichebarer, der byder på alt fra champagne til vodkashots med pickles til.

Tidsrejsende, cabaret og glitter wrestling

I Sideshow-teltet kan du opleve glitter-wrestling og cabaret, eller du kan opgradere din fredag med The Tarantino Twist Show. 

Her vil der være steampunk-udklædte tidsrejsende og glitrende drags, der deler ud af kostumer og make-up.

Og vil du gerne opleve et orkester, der spiller på grøntsager, kan det også lade sig gøre på NOVA-scenen.

Hvis du efter en tur i champagnebaren føler dig kaldet til floor, så er der heldigvis mulighed for at få udlevet sin dansetrang på hele to klubber på festivalen.

De erfarne folk fra Den Sidste driver Paradis – en magisk, multifarvet hule der sidste år fik gulvet til at gynge.

Derudover genopstår den populære Klub 22, der indtil for nylig har holdt til som pop-up klub på Amtssygehuset, også på NorthSide.

Glæd dig til alt det, du ikke vidste du skulle på årets festival. 

Læs mere om det, du kan opleve på NorthSide her.

Fra champagne til vodkashots

Uden mad og drikke, duer festivalgæsten ikke.

Du kan på elegant maner og gå om bord i vin- og champagnebarens store udvalg, som er sat sammen af den aarhusianske favoritbar, Sjovinisten.

Eller hvad med at gå hårdt til den på Krystallin, hvor ejerne af Restaurant Bardok langer vodkashots og pickles over disken? Eller hvad med en tur i gårdhaven hos Njord Gin Club, hvor man bl.a. kan nyde en NorthSide ’23 signaturcocktail, som det aarhusianske gindestilleri har lavet i samarbejde med festivalen.

Man må heller snyde sig selv for et besøg hos Ellenor, som laver lækre hyldeblomstcocktails i samarbejde med de erfarne folk bag St. Pauls Apothek bag baren.

NorthSide har tradition for at finde lokale producenter af mad og drikke, der bare mangler en stor scene de kan udkomme på. Oles Gård havde sin debut på NorthSide og det samme havde Norlund Cocktails og Njord Gin.

I år kan gæster på NorthSide få fornøjelsen af Blomme – hvor du kan smage på den japanske blommelikør, som kan være afløseren til Aperol Spritz. Man kan også læske sig i Æblefalds cider lavet på lokale æbler fra Aarhusegnen og æbler, der vokser omkring festivalpladsen.

Endelig lancerer NorthSide i år en såkaldt sour øl i samarbejde med Jacobsen Øl. Den får navnet NorthSide Sublime og kan købes i baren Beer Barn. 

Fra skepsis til mundvand

Når NorthSide løber af stablen kan gæsterne blandt andet glæde sig til gengangere som Umami Burger, Ish & Chips og Shawarma.

I 2022 blev der serveret hele 150.000 plantebaserede måltider på pladsen, hvor panderynker og bekymring blev forvandlet til brede smil og stor begejstring.

De fleste deltagende madboder fra 2022 havde stor succes og fik så positiv feedback på deres mad, at der ikke var tvivl om, at de skulle deltage igen i år. Det gælder for eksempel Meyers, OliOli, Grød og Spiselauget, som stiller op med flere boder.

Vi ved godt allesammen, at det er bedst for klimaet at skrue ned for kødet – og på NorthSide får du tre dage med grøn inspiration.

”Det er vigtigt for os at vores rejse mod at blive en altid grønnere festival også afspejler sig i det mad, vi tilbyder vores gæster”, siger Peter Skoven, NorthSides Director for mad, drikkevarer og atmosfære.

”Hvis vi kan åbne et vindue på klem for vores gæster til den verden af lækre muligheder, det plantebaserede køkken tilbyder, så er vi rigtig glade”.

Læs mere om NorthSides menu lige her.

Del artikel

Andre læser også