Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det rullende Sommerkøkken: Lav gratis mad med lokale kokke

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: Madkulturen.
Foto: Madkulturen.

Mangler du inspiration til, hvad du skal lave i byen til sommer med venner eller familien? Og kunne du tænke dig, at I sammen tilbereder et nemt, velsmagende og grønt måltid mad?

Så er det en oplagt mulighed at besøge ’Det rullende Sommerkøkken’ i Aarhus i denne uge.

I juli og august inviterer Madkulturen danskere og turister med i udekøkkenet i Aalborg, Aarhus, Odense og København.

Det rullende Sommerkøkken er en gratis madoplevelse i byrummet, hvor gæsterne – guidet af dygtige kokke – selv tilbereder et nemt og klimavenligt måltid af friske madvarer.

Gæsterne vælger selv hvilke af råvarerne, de vil bruge – og kokkene giver deres bedste tips og tricks til, hvordan de kan tilberedes til lette, velsmagende måltider.

Det rullende Sommerkøkken: Lav gratis mad med lokale kokke
Foto: Madkulturen.

Besøger Aarhus i uge 28

I denne uge får vi glæde af Det rullende Sommerkøkken i Aarhus.

Det rullende køkken er at finde i Smilets by fra tirsdag den 13. til lørdag den 17. juli.

Den 13., 14. og 15. juli finder du køkkenet på Havnepladsen, og den 16. og 17. juli er de at finde på Bispetorv.

Alle dagene er der åbent for gæster kl. 11.00-14.00 og kl. 16.00-19.00.

Tirsdag den 13. juli og onsdag d. 14. juli har du mulighed for at møde kokken Rene Mammen fra Restaurant Substans (kl. 11.00-14.00).

Torsdag den 15. juli kommer Rune Lund fra Restaurant Hærværk forbi køkkenet, og fredag den 16. juli kommer Timm Vladimir og viser dig tips og tricks til, hvordan du hakker og snitter dig igennem de lækre grøntsager.

Alle må deltage, og det er helt gratis. Du møder simpelthen bare op og er med.

Det rullende Sommerkøkken: Lav gratis mad med lokale kokke
Foto: Madkulturen.

En del af gastronomiscenen
Det rullende Sommerkøkken er en del af regeringens sommerpakke. Madoplevelserne afvikles i samarbejde med lokale kokke, hvis hjerte banker for den bæredygtige hverdagsmad.

Kokkenes deltagelse giver mulighed for at sætte fokus på den gastronomiske scene.

“Jeg glæder mig super meget til at sparke gang i denne her turne. Og især til at se, hvordan lokale kokke kan inspirere børn og voksne til at lave nem, grøn og lækker hverdagsmad.

Det er kendt viden, at den mad vi spiser, spiller en væsentlig rolle i klimakrisen. Men hvis vi skal spise mere af det, der er sundt for os og klimaet, skal det  virkelig også smage godt.

Så jeg håber især, at det kan inspirere os, der måske synes, det kan være svært at finde ud af, hvordan man laver mad med flere grøntsager og mindre kød, ” siger fødevareminister Rasmus Prehn.

Madlavning på den bæredygtige måde

Det rullende Sommerkøkken arrangeres og afholdes af Madkulturen, en selvejende institution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Madaktiviteterne i byerne skal give danskerne erfaringer med, hvordan de selv kan tilberede nem, grøn og lækker hverdagsmad.

“Vores undersøgelser viser, at rigtig mange gerne vil spise mere klimavenligt, men grøntsager og især bælgfrugter er en udfordring. Det kræver tips til tilsmagning og tilberedning at få det grønne til at fylde endnu mere i vores hverdagsmad.

Her er en unik mulighed for, at de kokke der brænder for bæredygtighed, kan give deres bud på, hvordan danskerne kan hjælpes til at spise mere klimavenligt – de gastronomiske fyrtårne er nemlig en del af løsningen, når det kommer til at lære danskerne at lave klimavenlig mad,” siger Judith Kyst, direktør i Madkulturen, og tilføjer:

“Samtidig ved vi, at det netop er, når vi får lov at have maden mellem fingrene og afprøve teknikkerne under kyndig vejledning, at vi efterfølgende tør kaste os ud i det derhjemme.”

Det gratis at deltage i Det rullende Sommerkøkken, og det kræver ingen forudgående tilmelding.

Du kan læse mere om Det rullende Sommerkøkken her.

Del artikel

Andre læser også