Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Påskeferie i Aarhus: Her er 10 fede ferieoplevelser i påsken

Af Freja Dumont
Foto: VisitAarhus  Marselisborg Slotspark har en fin samling af skulpturer samt rosenhave med pergola og spændende anlagt urtehave. Haven er åben for publikum, når den kongelige familie ikke er på slottet.
Foto: VisitAarhus Marselisborg Slotspark har en fin samling af skulpturer samt rosenhave med pergola og spændende anlagt urtehave. Haven er åben for publikum, når den kongelige familie ikke er på slottet.

Påsken byder på store frokostborde, gækkebrevsklip og chokolade med marcipan i midten. Men hvad kan vi ellers få tiden til at gå med i påskeferien?

Vi har lavet en guide her, og der er helt sikkert noget for hele familien.

Påskeferie i Aarhus: Her er 10 fede ferieoplevelser i påsken

Tag på æggejagt i Storcenter Nord

Familiens yngste medlemmer kan komme på en magisk påskerejse, når I besøger Storcenter Nord i påsken. Chokoladekongen og påskeharerne har nemlig brug for børnenes hjælp.

Den snu ræv har nemlig snuppet den hemmelige opskrift på de lækre chokoladepåskeæg, og derfor inviterer Chokoladekongen til et magisk påskeshow, hvorefter han sender børn og forældre ud for at finde den stjålne opskrift.

Og bare rolig: Påskeharerne har 15.000 små chokoladepåskeæg, som de deler ud til alle slikmunde, der har lyst til at hjælpe.

Man kan også tegne, klippe eller folde det fineste og mest påskede gækkebrev og være med i konkurrencen om et kæmpestort påskeæg.

Læs mere om påske i Storcenter Nord her.

Hvor: Storcenter Nord på Finlandsgade 17 i Aarhus N
Hvornår: Påskeshow og æggejagt starter lørdag den 1. til lørdag 8 april hver hele time i Foyeren kl. 11 + 12 + 13 + 14 +15. Helligdage er undtaget.

Påskeferie i Aarhus: Her er 10 fede ferieoplevelser i påsken
Foto: PR.

Tag i Tivoli Friheden

Når Tivoli Friheden i Aarhus slår hul på parkens 120. sæson, skærtorsdag den 6. april, kan besøgende se frem til en ny, unik og anderledes oplevelse, der bringer naturen helt tæt på.

Tivoli Friheden udvider nemlig med en klatrepark på 8000 kvadratmeter, der bliver den allerførste af sin slags i en dansk forlystelsespark.

Du kan i hele påsken finde dit indre legebarn frem og nyde en dag med sjove forlystelser, is og candyfloss i Tivoli Friheden.

Hvor: Tivoli Friheden, Skovbrynet 5
Hvornår: Se parkens åbningstider her.

Påskeferie i Aarhus: Her er 10 fede ferieoplevelser i påsken
Foto: Francesca Dolnier

Klap Bambi i Dyrehaven

Dyrehaven er et perfekt udflugtsmål i foråret med masser af plads til leg og gode vandreture.

Husk madpakken, for der er masser af borde og bænke, hvor I kan nyde lidt medbragt frokost eller en lækker snack.

Dyrene er nemme at finde mellem træerne og på bakkerne, mens I går tur. Og du kan komme helt tæt på dådyrene og hjortene og fodre dem.

De kan ikke tåle brød og pasta, men husk at tage æbler og gulerødder med, for det elsker de. Vildsvinene har deres egen indhegning, som du kan læse om og se udefra.

Du kan også få en lækker påskefrokost efter gåturen hos hyggelige Thors Mølle, som ligger i gåafstand fra dyreparken.

Hvor: Ørneredevej 6, 8270 Højbjerg
Hvornår: Altid åben

Spis ude til en god pris

Er du glad for at tage ud og spise på nogle af Aarhus’ bedste restauranter – og vil du samtidig gerne spare penge? Så skal du besøge en af Early Birds 40 kvalitetsbevidste restauranter i Aarhus i påsken.

MigogAarhus’ læsere får i hele april en ekstra lækker gavekode på 20% udover de sædvanlige 33% i hele april måned.

Alt du skal gøre er at bruge gavekoden: AARHUS Så spiser du næsten for halv pris i hele april.

Hvor: 40 restauranter rundt om i Aarhus
Hvornår: Altid – lige nu får du dog hele 20% EKSTRA, udover de normale 33% ( Gælder april måned)

Påskeferie i Aarhus: Her er 10 fede ferieoplevelser i påsken

Mal keramiske kunstværker

Mal din nye yndlingskop, eller sving penslen og farvelæg på flotteste vis en vase eller et fad.

Hos Art by Me kan du male dit eget lille kunstværk på keramik – alt fra kopper og tallerkener til hundeskåle og små monstre.

Art by Me garanterer, at din puls sænker sig, og smilet kommer frem, når du skal koncentrere dig om at male de små blomster på en skål eller farvelægge et dødningehoved.

Det er kun fantasien, der sætter grænser hos kreacaféen på Vesterbro Torv.

Du kan læse meget mere om konceptet lige her

Hvor: Art By Me, Vesterbro Torv 6
Hvornår: Se åbningstider her.

Påskeferie i Aarhus: Her er 10 fede ferieoplevelser i påsken

Udflugt udenfor Aarhus

Påskeferien er ikke bare en oplagt mulighed for at bruge byen – ferien giver også tid til en skøn tur ud af Aarhus.

Besøg fx Gartnergården og dens søde dyr, gå på opdagelse i den store butik med lækre grøntsager, specialiteter, interiør og meget mere. Caféen er også åben, så det er en oplagt frokostmulighed.

Bevæger du dig nordpå, er både Kalø Slotsruin, Mols Bjerge og selvfølgelig Ebeltoft med dens smukke brostensbelagte gader alle oplagte udflugtsmål.

Du kan endda opleve flere steder, som den legendariske trilogi om Ringenes Herre er inspireret af.

Djursland rummer også oplevelser i dyrenes verden hos bl.a. Kattegatcenteret og Ree Safari Park, der begge byder på aktiviteter for hele familien i påsken.

Påskeferie i Aarhus: Her er 10 fede ferieoplevelser i påsken

Lav dine egne smykker

Går du med en drøm om at lave dine egne personlige smykker, så har du nu muligheden.

Populære Smykbar har nemlig åbnet en café i Latinerkvarteret, hvor du kan slippe din indre smykkedesigner løs.

Her kan du lave alt fra armbånd til ankelkæder og øreringe, mens du hyggesnakker over en kop kaffe med venner, familie eller hvem du ellers vil dele oplevelsen med.

Smykbar har åbent alle dage i hele påsken ifølge hjemmesiden her, hvor du kan læse mere om konceptet.

Hvor: Smykbar på Studsgade 2-4 i Aarhus C
Hvornår: Åbent alle dage kl. 10.00-19.00 i påskeferien

Påskeferie i Aarhus: Her er 10 fede ferieoplevelser i påsken
Julebelysning på Plantorama Vejle, januar 2023

Dinosaurjagt i Plantorama

I Plantorama Egå kan besøgende fra fredag den 31. marts til og med mandag den 10. april opleve påskeaktiviteter i det lokale have- og oplevelsescenter.

Børn og voksne kan blandt andet komme på en særlig dinosaur-skattejagt, klippe gækkebreve, male på æg eller møde en slangetæmmer. 

Som noget helt nyt har Plantorama i år indgået et samarbejde med Djurs Sommerland. Dermed er der en særlig overraskelse til børnefamilierne i år, som hele påsken kan gå på jagt efter virtuelle dinosaur-æg i form af små spil på mobilen.

Dinosauren T-Rex har nemlig mistet sine æg og har brug for hjælp til at finde dem igen. Der er flotte præmier på højkant fra både Djurs Sommerland og Plantorama til dem, der gennemfører hele æggejagten.

Læs mere om påske i Plantorama her.

Hvor: Plantorama, Grenåvej 517B, 8250 Egå
Hvornår: Fra fredag den 31. marts til og med mandag den 10. april

Påskeferie i Aarhus: Her er 10 fede ferieoplevelser i påsken

Oplev spændende udstillinger

Med den ekstra tid, ferien giver, er det oplagt at fordybe dig hos byens mange museer.

Det er ingen hemmelighed, at Aarhus rummer museer i verdensklasse, og hos flere af dem kan du opleve nye udstillinger i påsken.

Det gælder bl.a. ARoS, hvor de på fredag den 31. marts kan præsentere den hidtil største retrospektive Erró-udstilling i Danmark – lige midt i Aarhus.

Du kan opleve den anerkendte islandske billedkunstners samlede livsværk i en ny udstilling, der er produceret af Reykjavík Art Museum og planlagt i samarbejde med det aarhusianske kunstmuseum.

Moesgaard Museum kan du lige nu opleve en ny særudstilling om en af de mørkeste perioder i Europas historie – nemlig tiden mellem det vestlige Romerriges fald og vikingetiden. Læs mere om udstillingen her

Naturhistorisk Museum fejrer de også påsken med det fedeste påskeprogram med bl.a. quiz, æggejagt og dissektioner i haven. Museet holder åbent hele ferien, og har åbent fra kl. 9 til 16.

Se hele programmet her. Aktiviteterne er gratis, når entréen til museet er betalt. Gratis adgang for børn og unge under 18 år.

Hvor: ARoS, Moesgaard og Naturhistorisk Museum
Hvornår: Hele påsken

Påskeferie i Aarhus: Her er 10 fede ferieoplevelser i påsken

Påskefilm for de yngste på DOKK1

Uanset om man er barn eller voksen, så er Kloden på Dokk1 et sted, hvor man kan være sammen, lege, drikke kaffe, slappe af og møde andre.

Legepladsen hedder Kloden, fordi de fem legeområder, der er placeret rundt om huset, repræsenterer en bestemt verdensdel.

Prøv for eksempel de vippende isflager, tag en tur i abeland eller kravl op i den seks meter høje bjørn og nyd udsigten på vej ned af rutchebanen.

Er vejret ikke til at være udenfor, kan man også komme ind og se gratis påskeferie film i Lille sal. Der vises 3-5 film med en varighed på i alt ca. 30 minutter for børn fra 3-6 år. 

Både børn og voksne skal have en gratis billet, som kan bestilles lige her.

Hvor: DOKK1
Hvornår: 5. april kl. 10 til 10.30

Del artikel

Andre læser også