Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Påskeferie i Aarhus: Her er 10 fede ferieoplevelser i påsken

Af Redaktionen
Foto: VisitAarhus
Foto: VisitAarhus

Påsken byder på store frokostborde, gækkebrevsklip og chokoladeæg med marcipan i midten. Men hvad kan vi ellers få tiden til at gå med i påskeferien?

Vi har lavet en guide her, og der er helt sikkert noget for hele familien.

Oplev toppen af Aarhus

Med den her mulighed kan du tage påskeferien til helt nye højder – bogstavelig talt.

Aarhus Øje inviterer nemlig til påskehygge i samarbejde med Aarhus SeaRangers skærtorsdag og langfredag fra kl. 13-16.

Her kan hele familien blive klogere på bugtens dyr, heppe med under det hæsblæsende krabbevæddeløb, og så kan man klippe og pynte sit helt eget vikingeskib, mens de dygtige formidlere fra SeaRangers viser og fortæller, hvordan vikingerne sejlede rundt i Aarhusbugten for mange år siden.

I skal naturligvis også opleve den spændende udstilling om byen og bugten i underetagen og mærke, hvordan det kilder i maven, når I træder ud på udsigtsplatformen på 44. etage helt oppe i toppen af Aarhus Øje.

Her kan I nyde den panoramiske udsigt over Aarhus og de omkringliggende områder fra Danmarks højeste bygning. Måske I kan spotte nogle af de andre ikoniske bygninger og steder, I kender fra Aarhus?

Læs mere om Aarhus Øje og book jeres billet her.

Hvor: Helga Pedersens Gade 81, Aarhus C
Hvornår: Skærtorsdag og langfredag fra kl. 13-16

Påskeferie i Aarhus: Her er 10 fede ferieoplevelser i påsken

Kom til kæmpe Paw Patrol show

Nu er det endelig blevet tid til sæsonstart i Ree Park, og den bliver skudt i gang med det helt store åbningsshow, påskesjov og dyreunger.

I vil ikke gå glip af det kæmpe åbningsshow, hvor Paw Patrol indtager scenen og får brug for hjælp til deres “vovse-boogie”. I kan også opleve Gurli Gris på scenen til et farverigt show i børnehøjde med masser af sang og musik. 

Hele familien kan komme med på en eventyrlig Land Rover Safari, tage på togtur med Amerika Expressen eller deltage i kreative værksteder.

Når det spæde forår rammer parken, er der intet som at gå på opdagelse og se alle de søde nye dyreunger.

Og sidst men ikke mindst kan I tage på en spændende skattejagt rundt i parken og lære, hvordan man bliver ægte Ranger ved at redde bongoen

Ree Park er kåret til Danmarks bedste oplevelse, så det bliver med garanti et helt genialt besøg.

Hvor: Stubbe Søvej 15, 8400 Ebeltoft
Hvornår:
Den 23. marts til 1. apri fral kl. 10-17.

Påskeferie i Aarhus: Her er 10 fede ferieoplevelser i påsken

Leg jer gennem påsken

Hvis børnene virkelig har brug for at brænde noget krudt af, er Hermans Hule et must.

Der er ikke grænser for, hvor mange timer man kan slå ihjel her, når først børnene begynder at slå sig løs i det overflødighedshorn af aktiviteter, som legelandet gemmer på.

Der er klatrestativer til både store og små børn og en rutsjebane på hele 8 meter. Børnene kan “sælge” is og kage fra en hyggelig “foodtruck” og gå på opdagelse i spejlrummet med det store “jorden er giftig”-område.

I kan også kaste jer ud i en seriøs fodboldkamp på legelandets minifodboldbane.

Til de voksne (og de trætte børn) er der masser af sofaer og lænestole, hvor man kan tage en slapper, mens børnene leger videre.

Her er der også automater, hvor man kan trække diverse drikke og snacks, hvis blodsukkeret trænger til et boost.

Hvor: Hermans Hule Århus Syd, Søren Nymarks vej 6A, 8270 Højbjerg​
Hvornår: Tirsdag-fredag fra kl. 9.30-18 og lørdag-søndag fra kl. 9-18

Påskeferie i Aarhus: Her er 10 fede ferieoplevelser i påsken

Deltag i konkurrencer på museet

I kan også godt begynde at glæde jer til en MASSE konkurrencer med præmier, sjove lege og andre påskeaktiviteter fra lørdag 23/3 til og med mandag 1/4.

Naturhistorisk Museum holder nemlig åbent alle ti påskedage fra kl. 9 til 17, og her kommer det ikke til at gå stille for sig, når alle børn og unge under 18 år kan komme ind helt GRATIS.

Så tag børnene med på Naturhistorisk Museum eller send de kære små af sted med bedsteforældrene. De har aktiviteter og spændende udstillinger for alle aldre.

Program hver dag:

10:00 & 14:00: Naturshow

Vi undersøger alle de fantastiske, underlige og skøre æg, der findes i naturen.

11:00 & 15:00: Unbox et dyr

Kan du gætte dagens dyr? Med få ledetråde går vi på opdagelse i dagens skjulte arter.

13:00 & 16:00: QuizBattle

Kahoot-quiz om forårets forunderlige natur. Konkurrér med venner, familie eller museet – se om du kan vinde dagens præmie.

9:30-16:30: Evolutionsværksted

Kast terningerne og find ud af hvilket spændende dyr, du kan sammensætte.

Æggejagt

Udstillingerne er fyldt med æg med bogstaver. Og her har man muligheden for at hjælpe påskeharen med at afkode dem og deltage i lodtrækning om et stort påskeæg!

Hvor: Wilhelm Meyers Allé 10, Aarhus C
Hvornår: Alle dage fra 9-17 i påsken

Påskeferie i Aarhus: Her er 10 fede ferieoplevelser i påsken
Foto: Francesca Dolnier

Klap Bambi i Dyrehaven

Dyrehaven er et perfekt udflugtsmål i foråret med masser af plads til leg og gode vandreture.

Husk madpakken, for der er masser af borde og bænke, hvor I kan nyde lidt medbragt frokost eller en lækker snack.

Dyrene er nemme at finde mellem træerne og på bakkerne, mens I går tur, og du kan komme helt tæt på dådyrene og hjortene.

Vildsvinene har deres egen indhegning, som du kan læse om og se udefra.

I kan også få jer en lækker påskefrokost efter gåturen hos Skovmøllen, som du kommer til på en kort og hyggelig køretur gennem skoven.

Hvor: Ørneredevej 6, 8270 Højbjerg
Hvornår: Altid åben

Påskeferie i Aarhus: Her er 10 fede ferieoplevelser i påsken

Oplev ny særudstilling

Hvis du allerede har været en tur forbi Skovmøllen, er det en oplagt mulighed at fortsætte på Moesgaard Museum, som kun ligger en lille kilometer derfra.

De har nemlig fået en ny særudstilling, som du kan besøge i påsken.

Udstillingen hedder Kriger, og den tager jer med på en intens rejse på tværs af tid og sted og giver indsigt i de genstande, handlinger og ritualer, der skaber en kriger.

I udstillingen møder man fire forskellige krigere: en romersk legionær fra omkring år 100, en japansk samurai omkring 1600, en rituel kriger fra Sepik-området på Ny Guinea i begyndelsen af 1900-tallet og en nutidig dansk soldat.

Vil du udvide oplevelsen i den nye særudstilling, kan du deltage på en guidet tur. Billetter til de guidede ture og entrébillet kan købes på Moesgaards hjemmeside. Børn og unge under 18 år har som altid gratis adgang, men skal dog have billet til guidet tur.

Du kan bestille billet her.

Særudstillingen ’Egypten – Besat af livet’ er også stadig åben, og her kan man gå på opdagelse i pyramidens gravkammer og komme helt tæt på mumier, kister og sarkofager. Særudstillingen kan besøges frem til 18. august.

Hvor: Moesgård Allé 15, 8270 Højbjerg
Hvornår: Alle dage fra søndag d. 24. marts til mandag d. 1. april fra kl. 10-19 undtagen onsdag d. 27. marts og lørdag d. 30. marts, hvor de har åbent fra 10-21.

Påskeferie i Aarhus: Her er 10 fede ferieoplevelser i påsken

Tag til påskemarked i Markedshallen

De har skruet op for påskeaktiviteterne i Markedshallen i Nicolinehus, så der er masser at glæde sig til. Der er sjov for både store, små og alle derimellem.

Onsdag d. 27. kl. 11.30-15.30 inviterer Craft Burger til burger-workshop. Køb en burger eller to, og lad dit barn komme bagom køkkenet for at lære at lave den perfekte Craft-burger – og evt. deres helt egen gratis børneburger.

Tilmelding sker via Billetto da der er begrænset plads. Betaling (for voksenburger) foregår på dagen ved disken.

Søndag d. 31 fra kl. 11.30-17 byder Markedshallen velkommen til Ø-marked i en påskeversion. Her kan I lade jer forføre af samtlige boder, der hver især har medbragt deres kreative hjerner gennem håndlavede projekter, hjemmebryggede smagsoplevelser og meget andet.

Slå dig ned udendørs ved vores bålfad, hvor skumfiduserne venter på at smelte i varmen, lande på en sprød kiks og derefter lige i din mave. Mærk varmen endnu engang, når du får fornøjelsen af en god omgang varm kakao.

Markedshallens program er fyldt til randen, og du kan finde alle de forskellige events lige her.

Hvor: Nicolinehus, Nicoline Kochs Pl 4, Aarhus C
Hvornår: Tirsdag d. 26/3 til mandag d. 1. april

Påskeferie i Aarhus: Her er 10 fede ferieoplevelser i påsken

Tag på æggejagt i Storcenter Nord

Familiens yngste medlemmer kan komme på en magisk påskerejse, når I besøger Storcenter Nord i påsken. Chokoladekongen og påskeharerne har nemlig brug for børnenes hjælp.

Den snu ræv har snuppet den hemmelige opskrift på de lækre chokoladepåskeæg, og derfor inviterer Chokoladekongen til et magisk påskeshow, hvorefter han sender børn og forældre ud for at finde den stjålne opskrift.

Og bare rolig: Påskeharerne har 15.000 små chokoladepåskeæg, som de deler ud til alle slikmunde, der har lyst til at hjælpe.

Man kan også tegne, klippe eller folde det fineste og mest påskede gækkebrev og være med i konkurrencen om et kæmpestort påskeæg.

Læs mere om påske i Storcenter Nord her.

Hvor: Storcenter Nord på Finlandsgade 17 i Aarhus N
Hvornår:  Lørdag d. 23. – onsdag d. 27. marts og igen lørdag d. 30. marts hver hele time i foyeren kl. 11 + 12 + 13 + 14 +15. Helligdage er undtaget.

Påskeferie i Aarhus: Her er 10 fede ferieoplevelser i påsken

Mal keramiske kunstværker

Mal din nye yndlingskop, eller sving penslen og farvelæg på flotteste vis en vase eller et fad.

Hos Art by Me kan du male dit eget lille kunstværk på keramik – alt fra kopper og tallerkener til hundeskåle og små monstre.

Art by Me garanterer, at din puls sænker sig, og smilet kommer frem, når du skal koncentrere dig om at male de små blomster på en skål eller farvelægge et dødningehoved.

Det er kun fantasien, der sætter grænser hos kreacaféen på Vesterbro Torv.

Du kan læse meget mere om konceptet lige her

Hvor: Art By Me, Vesterbro Torv 6
Hvornår: Se åbningstider her.

Påskeferie i Aarhus: Her er 10 fede ferieoplevelser i påsken

Kom til gratis Åh Abe-koncert

I Plantorama Egå kan du opleve Mek Pek i Plantorama i Egå fredag den 29. marts.

Langfredag den 29. marts kl. 11-11.45 leverer MEK PEKS ÅH ABE TRIO et musikalsk børneshow i Egå, som foregår på lageret.

Alle børn kan glæde sig til et musikalsk og humoristisk show, som er bygget op over sangene fra Åh Abe-pladerne og Mek Peks egne børnecdér med Habbasutterne

Og det bedste af det hele: det er helt gratis at deltage.

Læs mere om påske i Plantorama her.

Hvor: Plantorama, Grenåvej 517B, 8250 Egå
Hvornår: Den 29. marts fra kl. 11-11.45

Del artikel

Andre læser også