Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus på en weekend: Det skal du opleve i Smilets by

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Aarhus Kanoudlejning
Foto: Aarhus Kanoudlejning

Hvad med en weekend som turist i egen by? Eller måske du kommer langvejs fra og kun har en enkelt weekend i byen?

Aarhus er en fantastisk by, og selv hvis du kun har 48 timer til at opleve den, kan du stadig nå en masse rigtig langt, når det kommer til oplevelser.

Men hvad må du ikke gå glip af i løbet af en weekend i Smilets by?

Det kommer vi i denne artikel med en række bud på. God fornøjelse!

Aarhus på en weekend: Det skal du opleve i Smilets by
Stranden ved Den Permanente.

Den Permanente

Den danske sommer er over os, og hvad bedre end at nyde den i strandsandet med en frisk dukkert indenfor rækkevidde?

Den Permanente er ikke bare en af byens absolut bedste strande – det er også en badeanstalt, hvis historie strækker sig helt tilbage til 1933, og den dag i dag rummer verdens største vinterbadeklub med tusindvis af medlemmer.

Medlemmerne har adgang til badeanstalten året rundt, men vi andre dødelige må nøjes med at nyde den i sommermånederne, hvor den er åben for alle.

Den Permanente har alt det, man ønsker af en strand. Sandet er blødt og behageligt, vandet er klart og (som regel) roligt og så ligger det hele i læ af smukke Riis Skov, som du passende kan gå en tur igennem til eller fra stranden.

Rammer du Aarhus udenfor sommermånederne, er der heldigvis fri adgang til sandstranden ved siden af badeanstalten året rundt. Vær opmærksom på, at det her ikke er unormalt, at folk bader nøgne.

Hvor: Salonvejen 1

Aarhus på en weekend: Det skal du opleve i Smilets by
Foto: Leif Giversen.

Den Uendelige Bro

I den modsatte ende af Aarhus finder du et kunstværk, som er gået fra at være midlertidigt til at blive permanent.

Den Uendelige Bro er et besøg værd – den endeløse bro er nok det tætteste, du kommer på at gå på vandet, medmindre du begiver dig ud i disciplinen Stand Up Paddle.

Under dig er vandet under normale omstændigheder klart og smukt, så der er også gode forudsætninger for at snuppe en dukkert.

På broen kan du nyde udsigten til både Aarhus og kyststrækningen ved Marselisborg Skovene.

Oppe mellem træerne finder du i øvrigt Varna Palæet, hvorfra der er en smuk udsigt ned mod Den Uendelige Bro og Aarhus Bugten.

Hvor: Ørneredevej 3

Aarhus på en weekend: Det skal du opleve i Smilets by
Foto: ARoS

ARoS

Er du uheldig at ramme Aarhus på en regnvejrsdag, er det en oplagt mulighed for at udforske et af landets ypperste kunstmuseer.

ARoS er ikke bare et af de mest besøgte kunstmuseer i Skandinavien – det er med sine 20.700 kvadratmeter også et af Nordeuropas absolut største.

Her finder du altid imponerende og aktuelle kunstsamlinger samt værker fra store nationale og internationale kunstnere.

Husk at besøge butikken, hvor du kan købe dig fattig i smukke nipsgenstande, og at tage en tur op på tagterrassen, hvorfra du kan nyde en smuk udsigt over Aarhus og nærstudere Olafur Eliassons berømte værk ‘Your rainbow panorama’.

Hvor: Aros Allé 2

Aarhus på en weekend: Det skal du opleve i Smilets by

Aarhus Ø

Du kan passende slentre en tur igennem byens ældste kvarter – Latinerkvarteret – på vej ud til et af byens allernyeste for ligesom at mærke, hvor kontrastfyldt en by, Aarhus trods alt er.

Aarhus Ø er et af de bedste steder at opholde sig, når solen skinner.

Allerede ved Bassin 7, der byder på bl.a. vandsport, madboder, kaffebar og havnebadet, er der en summen af liv og nærmest sydlandsk stemning.

Her kan du sætte dig med en forfriskning og se på alt det liv, der passerer forbi med en smuk udsigt til Aarhus’ midtby som bagtæppe.

Mellem alt det høje nybyggeri byder Aarhus Ø på kanaler, caféer, gode restauranter og endda en Michelin-stjerne, så du behøver bestemt ikke vandre ind til midtbyen igen for at få et godt måltid mad.

Gå gerne ud til det yderste hjørne og slå nakken bagover, så du kan se op til toppen af Danmarks højeste boligbyggeri – Lighthouse – og læg så vejen forbi badebroen, hvor du har en smuk udsigt til Riis Skov såvel som Syddjurs.

På vejen tilbage kan du gå ad Aarhus Lystbådehavn og nyde synet af de mange flotte både og skibe eller slå dig ned på en af restaurationerne langs kajen.

Aarhus på en weekend: Det skal du opleve i Smilets by
Foto: Aarhus Kanoudlejning

Aarhus set fra åen

En af byens helt store kendetegn er Aarhus Å, der løber hele vejen ned gennem midtbyen, så hvorfor ikke opleve Smilets by fra netop dén?

Fra udgangspunktet ved Folkestedet kan du sejle langs Brabandstien hele vejen ud til Brabrandsøen.

På den måde kan du opleve Aarhus’ grønne områder, se byen fra et nyt perspektiv og samtidig få masser af kilometer i armene.

Tager du turen helt til Byleddet for enden af Brabrand Sø, skal du nok sætte en hel dag af og samtidig sørge for at have proviant med.

Ellers kan du sejle i land lige efter Andebroen og gå i land ved Æblehaven, hvor du kan få forfriskninger ved den hyggelige kiosk, der ligger ned til søen.

Hvor: Carl Blochs Gade 28

Del artikel

Andre læser også