Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kom i julestemning: Det skal du opleve i Musikhuset til jul

Af Freja Dumont

Julen byder på masser af skønne koncerter og oplevelser i Musikhuset Aarhus.

Du kommer i den rette julestemning, uanset om du drømmer om at høre dejlige julesange med den, du har kær eller ønsker at sprede julens humør til hele familien.

Vi har her samlet vores bedste anbefalinger til, hvordan du får din jul til at lyde og føles endnu bedre.

Kom i julestemning: Det skal du opleve i Musikhuset til jul

Ballet I verdensklasse med ‘Dance Ballerina Dance’

Dance Ballerina Dance er en dybt charmerende, sprudlende, dansende og musikalsk omfavnelse af julen.

En adgangsbillet til et snedækket og juleudsmykket New York, hvor kærligheden banker på midt i den travle juletid.

Croonerklassikerne smyger sig sensuelt om publikum, mens et ægte romantisk juleeventyr er under opsejling. En forførende forestilling i verdensklasse med balletdanserne fra Den Kongelige Ballet og Chris Minh Dokys swingende jazzorkester.

Dance Ballerina Dance er kærlighedshistorien om den unge succesfulde ballerina Audrey (Holly Dorger) og jazzmusikeren Gene (Ask la Cour) der trods både udfordringer, tvivl og misforståelser finder hinanden.

Dog ikke uden lidt magisk hjælp fra ’Santa’ (Alban Lendorf), der både spreder julestemning og forelskelse bag kulisserne.

Køb billetter til balletforestillingen her.

Hvornår: Tirsdag den 5. december kl. 19.30


Kom i julestemning: Det skal du opleve i Musikhuset til jul

Disneyklassikere med ‘Luftens Helte Juleshow’

Juletiden er fyldt med magi, forventningens glæde og ikke mindst traditioner – og nu kan koncerten med Luftens Helte blive en del af din jul.

Tag med på en rejse med sange fra film som Løvernes Konge, Frost, Klokkeren fra Notre Dame, Aladdin, Junglebogen og mange flere, når de store hit folder sig ud i Luftens Heltes Juleshow.

På scenen står 19 musikere klar til at vække minder til live i en gåsehudsfremkaldende tur gennem mere end 80 års storslået og elsket filmmusik.

Det topprofessionelle orkester består både af messing- og træblæsere, samt strygere og rytmegruppe. De tre forsangere formår på eventyrlig vis at inddrage publikum i de forskellige universer. Med humor og indlevelse væver de en rød tråd igennem aftenens program. 

Køb billetter til showet her.

Hvornår: Lørdag den 9. december kl. 15 og 20


Kom i julestemning: Det skal du opleve i Musikhuset til jul

‘Grin til gavn’ med komikere i særklasse

Grin med, når dansk comedy traditionen tro får de helt høje grin frem ved Red Barnets comedyshow.

Du kan glæde dig til latterkramper af dimensioner, når nogle af landets sjoveste mennesker på hver deres måde deler ud af grin til gavn for de børn, der har allermest brug for hjælp.

Værterne Martin Johannes Larsen og Rasmus Wallbridge styrer årets Grin til Gavn og står for løjerne, når den 31. udgave af Grin til Gavn løber af stablen.

Komikerduoen skal også holde styr på de mange suveræne komikere, som skal få os ti at grine til gavn for Red Barnet:

  • Jakob Thrane
  • Uffe Holm
  • Mikkel Klint Thorius
  • Satiregruppen MAGT
  • Michael Schøt
  • Sebastian Dorset
  • Anne Bakland
  • Pelle Lundberg
  • Philip Devantier
  • Henriette Thuesen

Køb billetter til showet her.

Hvornår: Onsdag den 27. december kl. 20


Kom i julestemning: Det skal du opleve i Musikhuset til jul

Ikke julet – men legendarisk ‘Tim Christensen Honeyburst Tour’

Det er måske ikke så julet. Men det er til gengæld legendarisk, når Dizzy Mizz Lizzy-frontfiguren for første gang i over 10 år tager på band-turné i eget navn og genbesøger sit mest populære album.

Du kan derfor glæde dig til en smuk og forrygende decemberaften i Musikhusets største sal.

Tim Christensens album Honeyburst fra 2003 indbragte adskillige store priser, solgte til firedobbeltplatin og leverede hele fem gedigne radiohits.

Så det er intet mindre end genkomsten af en musikalsk milepæl, når den danske musiker og sangskriver i anledning af albummets 20-årsjubilæum drager på den eksklusive Honeyburst 20th Anniversary Tour, der bringer ham til Musikhuset i efteråret 2023

Anmeldelser af touren florerer allerede internettet, og der er ingen tvivl om, at Tim Christensen er helt suveræn på sin Honeyburst-turné.

Du kan købe billetter til koncerten her.

Hvornår: Fredag den 15. december kl. 20


Kom i julestemning: Det skal du opleve i Musikhuset til jul

Ingen jul uden Skandinaviens juledronning Sissel Kyrkjebø 

Sissel Kyrkjebø har en helt unik evne til at sprede julestemning og kommunikere med sit publikum. Hvert år oplever publikum en ny koncert, hvor det uforudsigelige kombineres med de trygge og varme traditioner, julen byder på.

I år gør hun det igen, når hun turnéer med Sissels Jul i Norge, Sverige og Danmark.

Sissel har med sin krystalklare stemme fortryllet publikum over hele verden, hvor hun har gjort et stort indtryk med sine julekoncerter. Hun har spillet uforglemmelige store koncerter, såsom Christmas in Vienna og Christmas in Moscow med Plácido Domingo og José Carreras.

Du kan købe billetter til koncerten her.

Hvornår: Søndag den 10. december kl. 19.30


Kom i julestemning: Det skal du opleve i Musikhuset til jul

En fast juletradition med ‘Stig Rossens Julekoncert’

For 29. år i træk drager Stig Rossen landet rundt og spreder julestemning til Musikhusets Store sal. 

Alting emmer af julehygge, når ilden gløder i den store pejs midt på scenen, der er udsmykket med smukt pyntede juletræer, lanterner og den store, plyssede lænestol, hvorfra årets julehistorie bliver læst højt.

Bag scenen daler sneen ned over de to storskærme, og mon ikke Julemanden selv puster lidt magi ud mod publikum deroppefra?

Med sig på scenen har Stig Rossen årets gæstesolist Frederikke Vedel samt hele det trofaste julehold. Det er som altid kapelmester Thomas Jaque, der står i spidsen for det velspillende 6-mandsband og de fire fantastiske korsangere.

Sammen leverer de et bredt repertoire med alt fra traditionelle salmer til mere gospelinspirerede julehits. Der er helt nye sange og engelsksprogede favoritter på programmet, men det er de dansksprogede juleklassikere, der er i centrum.

Du kan købe billetter til koncerten her.

Hvornår: Søndag den 17. december kl. 16 og 19.30


Kom i julestemning: Det skal du opleve i Musikhuset til jul

Klassiske juletoner med ‘Fabers Jul’

Som et helle midt i juletravlheden byder Musikhuset indenfor i Symfonisk Sal til en koncert, der giver dig symfoniorkestrets allerbedste julemusik.

Der er blevet dykket dybt i nodearkivet på jagt efter alle julens toner, og Faber har fundet de kendte og elskede julesange frem – men også julemusik af Debussy, Leopold Mozart og Glazunov, som du garanteret ikke har hørt før.

Det bliver en symfonisk koncert, der kombinerer velkendt og nyt – men alt i julens stemning.

Til koncerten får vi også besøg af den unge sopran Anna Miilmann, der synger noget af den dejligste julemusik, der er skrevet – fra Händel til de smukkeste julesalmer.

Og så skal du naturligvis ikke snydes for at synge sammen med Phillip Faber og Aarhus Symfoniorkester, når vi i fællesskab synger julen ind. Sæt dig til rette i Symfonisk Sal sammen med os og mærk julestemningen dale ned over dig.

Køb billetter til koncerten her.

Hvornår: Onsdag den 20. og torsdag den 21. december kl. 19.30

Del artikel

Andre læser også