Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Detailgigant udvider: Åbner første varehus i Aarhus

Af Freja Dumont

Nu kan aarhusianerne snart shoppe amok i alt fra biludstyr og værktøj til fritidsartikler og byggematerialer.

Biltema har nemlig netop justeret sin ekspansionsstrategi i bestræbelserne på at kunne finde egnede lokationer i særligt Aarhus, Odense og København, oplyser Biltema i en pressemeddelelse.

25 nye butiker de kommende 3 år

Sidste år klippede Biltema snoren til tre nye varehuse i danske provinsbyer, og byggeriet af endnu et varehus på 7000 m2 er lige nu i gang i Nykøbing Falster, og opførelse af Sønderborg påbegyndes i løbet af januar.

Vokseværket er resultatet af en ambitiøs vækststrategi med et mål om at nå 25 butikker inden udgangen af 2025, og hvis det står til Biltema, kommer der til at ligge flere mindre butikker i bl.a. Aarhus.

“Vi har hele tiden haft ambitionen om også at være til stede i de tre største danske byer og også løbende kigget efter mulige lokationer.

De har vist sig svære at finde, fordi vores ekspansionsstrategi har lagt op til varehuse på 7000 m2 – og et ledigt grundareal på 20.000 m2. Den strategi ændrer vi nu i de store byer.

Vi vil i stedet til at kigge efter grunde med eller uden eksisterende ejendomme som kan købes, med plads til mindre varehuse på mellem 2000 og 3000 m2, så vi sikrer, at vi også får etableret os i de tætbebyggede byområder,” siger Biltemas danske direktør Jacob Borring Møller.

Nedjusterer størrelse – ikke sortiment

Selv om Biltema nedskalerer i byerne, betyder det dog ikke, at aarhusianere ikke kan finde hele sortimentet i de kommende mindre varehuse.

“Indretningen af de mindre varehuse vil selvfølgelig blive anderledes end i de traditionelle Biltema varehuse, hvor der er brede gange og masser af plads til udstillinger mellem hylderne.

De bliver mere som traditionelle byggemarkeder med mange hyldemeter,” siger Jacob Borring Møller.

Planen er, at landets 3 største byer har en Biltema inden udgangen af 2025.

“Ændringen af vores strategi, vil få stor betydning for Biltemas fortsatte succes i Danmark,” siger Jacob Borring Møller. 

Del artikel

Andre læser også