Kulturen vender tilbage: Disse museer i Aarhus genåbner i april
Der er nok at glæde sig til, når det bliver onsdag den 21. april.
Efter den yderligere genåbning af samfundet kan vi nu se frem til, at restauranter, barer og caféer åbner tidligere end først antaget – vi har til gengæld i noget tid kunnet glæde os til at besøge muséerne igen, som også åbner den 21. april.
Er du en af dem, der også glæder sig til at komme ud og nyde kulturlivet og udstillingerne?
Vi har samlet en liste til dig med museer, der snart inviterer besøgende indenfor igen.
ARoS
På ARoS kan du glæde dig til at opleve deres nye store udstilling THIS IS NOT AFRICA – UNLEARNED WHAT YOU HAVE LEARNED, som præsenterer en række toneangivende afrikanske samtidskunstnere, og griber forstyrrende ind i en traditionel og stereotyp vestlig fortælling om ‘det afrikanske’.
Som følge af de netop ændrede corona-retningslinjer kan ARoS nu også åbne deres Café & Orangeri på niveau 4, så du kan begynde eller afslutte dit besøg med lækker mad og drikke. Fra kl. 17.00 kan du nyde en ret for 100 kr. og tre retter for 200 kr. i Café & Orangeri. Se menuen her.
Åbningstider: Åbent alle hverdage fra 10.00-21.00 og weekender 10.00-17.00.
Moesgaard Museum
På Moesgaard Museum kan du glæde dig til særudstillingen ”Neandertaler – I mammutjægernes land”. Udstillingen åbnede i november, men nåede kun at være åben for publikum i 23 dage, før Corona-restriktionerne betød, at museet måtte lukke for publikum.
Udover den store særudstilling vil forårets besøgende på Moesgaard også kunne opleve et nyt stykke musik skrevet til ære for Grauballemanden.
Det er en vuggevise skrevet af forfatter Knud Romer og sanger Pernille Rosendahl, og værket blev skabt i forbindelse med tv-programmet ‘Skattejagt på museet’, som blev vist på DR i januar.
Åbningstider: Åbent mandag-tirsdag: 09.00-17.00. Onsdag: 09.00-21.00. Torsdag-fredag: 09.00-17.00. Lørdag-søndag: 09.00-19.00.
Antikmuseet
Antikmuseet genåbner med en live installation.
Installationen er en koreografisk tilgang til rummet, hvor kroppe interagerer med særudstillingen og museets samlinger og fremhæver mødet mellem billedkunstnere og dansere.
Sammen vil de forholde sig til og skabe formationer og bevægelser inspireret af mytologiske figurer, positioner og gentagelse.
Åbningstider: Åbent søndag til torsdag fra 12.00-16.00. Der er fri entré til museet for alle.
Naturhistorisk Museum
Naturhistorisk Museum fortæller med såvel permanente som særudstillinger historien om evolution, biodiversitet og ikke mindst dansk natur.
Museets udstillinger afspejler forskellige tidsperioders natursyn og byder på spændende og lærerige oplevelser for både børn og voksne.
I kan blandt andet glæde jer til at opleve museets nye jubilæumsudstilling, Afrika-ekspeditionen, hvor I kan tage på rejse i tid og rum. Året er 1947 og turen går til Nairobi i Kenya.
Åbningstider: Åbent alle ugens dage fra 10.00-16.00.
Steno Museet
Danmarks Videnskabshistoriske Museum i Universitetsparken melder også ud, at de glæder sig til at få gæster indenfor igen.
Deres kommende nye udstillingsnit “Kære krop, svære krop” inviterer de besøgende til refleksion, involvering og debat.
Gennem genstande, humor og faktuel information giver udstillingen forskellige perspektiver på, hvordan omgivelserne er med til at påvirke vores opfattelse af kroppen og forestilling om kropsidealer.
KØN – Gender Museum Denmark
KØN er klar med udstillingen #ingenlillelort sætter fokus på aktivisten Astrid Lindgren og hendes progressive syn på køn, magt og børns rettigheder.
I udstillingen møder vi Astrid Lindgren som debattør, brevskriver, velgører, taler – og selvfølgelig: som forfatter.
Udstillingen ledsages af undervisningsforløb og aktiviteter med fokus på at styrke børns og unges bevidsthed om køn, ligestilling og demokratiske rettigheder.
Åbningstider: Mandag lukket, tirsdag til lørdag åbent fra 10.00-17.00, søndag 10.00-16.00.
Den Gamle By
Når den Gamle By åbner op for besøgende igen, kan I, udover at gå rundt blandt de fine, gamle huse, også se frem til at opleve mere end 100 propagandaplakater fra 2. verdenskrig. Plakaternes markante holdninger i tekst og billede var et afgørende og udbredt våben under krigen.
I Kr. Himmelfartsferien kan du møde Den Gamle Bys frivillige bryggerlaug og blive klogere på ølbrygning i gamle tider. Og i pinsen kan du nyde et professionelt håndværk, og få et godt tip med hjem, når du kommer på rundvisning i Den Gamle Bys haver.
Åbningstider: Åbent alle ugens dage fra 10.00-17.00.