Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt stort vejarbejde: Flere veje ensrettes i Aarhus

Af Jonathan Sten Drivsholm
Trafik på Sønder Allé.
Trafik på Sønder Allé.

Frem mod sommerferien vil du støde på en del vejarbejde og omkørsler i midtbyen

Det oplyser Aarhus Kommune torsdag.

Allerede på mandag 26. februar bliver Banegårdsgade ensrettet fra Frederiks Allé mod Banegårdspladsen pga. fornyelse af gamle vandledninger.

I starten af marts skal der bl.a. bygges cykelsti Sønder Allé, og mens arbejdet står på, bliver vejen ensrettet fra Fredensgade mod Strøget.

Senere i marts starter så omdannelsen af Vesterbro Torv, hvilket betyder ensretning af Vester Allé fra Museumsgade mod Langelandsgade.

Ny cykelsti på Sønder Allé

Til marts bliver Sønder Allé opgraderet med cykelsti og plads til mere grønt. For de mange cyklister, der hver dag kører på strækningen, er det ofte med livet som indsats, og derfor bliver der nu sat ind.

Nyt stort vejarbejde: Flere veje ensrettes i Aarhus
Sønder Allé. Foto: Aarhus Kommune

”Det skal være attraktivt at tage cyklen i Aarhus, og derfor er det også vigtigt, at vi gør os umage for, at alle kan komme sikkert gennem trafikken,” udtaler rådmand for Teknik og Miljø Nicolaj Bang.

Mere info om projektet:
Projektet blev besluttet i forbindelse med Cykelhandlingsplanen tilbage i 2018, og i første omgang er der fokus på strækningen fra Rutebilstationen til Strøget. På sigt skal der også etableres cykelsti på strækningen fra Strøget til Rådhuspladsen. Denne etape afventer en afklaring af højklasset kollektiv trafik etape 2.

Kilde: Aarhus Kommune

Samtidig med, at trafiksikkerheden forbedres for cyklister, har stadsarkitekt Anne Mette Boye arbejdet for, at der også skal kæles for den rumlige og visuelle oplevelse i gaden med mere grønt.

”Gader og vejrum skal designes med samme omhyggelighed som byrum og pladser, så de opleves smukke og grønne. Derfor har vi også prioriteret plads til mere grønt på Sønder Allé,” udtaler hun.

Projektet vil give de eksisterende vejtræer bedre levevilkår i et stort sammenhængende åbent bed, hvor rødderne kan vokse. Derudover er det forventningen, at der bliver plads til mindst to nye træer i den brede rabat.

Sådan påvirkes trafikken

Fredag den 1. marts går arbejdet på Sønder Allé i gang – det betyder altså midlertidig ensretning for bilister ad Sønder Allé fra Rutebilstationen mod Rådhuspladsen, men cykler og fodgængere vil fortsat kunne passere i begge retninger.

Anlægsarbejdet og den midlertidige ensretning forventes at være afsluttet inden sommerferien. For at blive klar til sommerens mange aktiviteter i midtbyen som fx halvmaraton og Aarhus Pride, falder arbejdet på Sønder Allé sammen med gravearbejde på Banegårdspladsen.

Her bliver Banegårdsgade ensrettet fra Frederiks Allé mod Park Allé, og der indføres standsningsforbud på den vestlige side af M. P. Bruuns Gade, fordi busserne i stedet skal den vej igennem.

Samtidig giver arbejdet med omdannelsen af Vesterbro Torv ensretning af Vester Allé fra Museumsgade mod Langelandsgade.

Der bliver altså en del omkørsler de kommende måneder i midtbyen, hvor der ifølge Aarhus Kommune vil være skilte på alle berørte strækninger.

Del artikel

Andre læser også