ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dit valg af elselskab kan påvirke klimaet

Af Annoncør

 Antallet af personer, som ikke kender til klimaforandringerne, er efterhånden få – og heldigvis for det. Den globale opvarmning er nemlig en realitet, og den påvirker alle, både naturen, mennesker og dyr over hele verden. Derudover er mange mennesker også bevidste om, at det er os mennesker, som i den grad har og har haft en negativ indflydelse på klimaforandringerne. Derfor bør det også være os, som gør noget for at passe på vores planet. Udover at træffe klimabevidste valg i forbindelse med mad, transport og forbrug, så har ens valg af elselskab også noget at sige. 

Annoncørbetalt indhold leveret af: Blue Energy

Dit elforbrug kan have en negativ indflydelse på klimaet 

Som sagt, så er de fleste mennesker i dag bevidste om den globale opvarmning og de klimaforandringer, som den medfører. Naturkatastrofer som tørke, oversvømmelser og temperaturstigninger sker dagligt, og de påvirker natur, dyr og mennesker på hele kloden. 

De fleste mennesker ønsker faktisk at træffe mere klimavenlige beslutninger, og dermed blive bedre til at passe på kloden, men flere kan synes at det er uoverskueligt at vide hvor og hvordan, man skal begynde. Har man først en rutine i hverdagen, så kan det nemlig være svært at få skabt nye klimabevidste vaner. 

Heldigvis er mange danske familier allerede gode til at have klimaet i deres tanker. Mange familier har blandt andet inddraget kødfri dage, og de forsøger at mindske deres forbrug, og benytter offentlig transport eller cyklen mere til at komme rundt. En anden simpel ting, som kan bidrage i klimakampen er at tage et kig på sit elforbrug, og det kan ovenikøbet vise sig, at være en god mulighed for at spare penge. 

Sørger man for eksempel for at slukke stikkontakter, når man er færdig med at bruge dem, så sparer man penge ved at mindske sit elforbrug, og samtidig skåner man miljøet. 

Vælg klimavenligt strøm 

For at passe bedre på vores klima, så er det en god idé, at man vælger et elselskab, som har klimaet i tankerne. Her er Blue Energy et godt eksempel, da deres strøm er 100% klimavenligt. Udover at have 100% klimavenligt strøm, så tager de også andre tiltag, som er med til at mindske den mængde af CO2 og andre drivhusgasser, som vi udleder. 

Den såkaldte drivhuseffekt er nemlig enormt relevant, når man taler om klimaet. Temperaturstigningerne skyldes blandt andet drivhuseffekten, og den forværres, så snart der kommer CO2 og andre drivhusgasser i vores atmosfære. 

Af eksempler på klimavenligt strøm kan derfor nævnes solenergi og vindkraft, da de ikke er i nærheden af at udlede den samme mængde af CO2 og drivhusgasser i vores atmosfære, som for eksempel kul og olie, der er fossile brændstoffer, gør.

Del artikel