Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

DM Lang Trail afvikles i spektakulært terræn sammen med Moesgaard Trail Run

På søndag er der DM Trail lang distance. Det sker i terrænet omkring Moesgaard Museum syd for Aarhus. DM er i år indlagt i Moesgaard Trail Run, hvor der med 2000 tilmeldte for længst er udsolgt.

 

Når startskuddet til årets DM Trail lang distance lyder søndag er det i forbindelse med Moesgaard Trail Run, som Aarhus Motion arrangerer for tredje år i træk. Løbet er i år blev certificeret af ITRA (International Trail Running Association), og mens der ved Moesgaard Trail Run løbes 4, 8 og 12 km distancer, skal DM-deltagerne ud 52 km.

 

Moesgaard Trail Run har været en født succes siden starten i 2016, hvor der med 1500 deltagere var udsolgt. Allerede sidste år øgede man til 2000 løbere, og det er samme tal igen i år. Flere er der ganske enkelt ikke plads til, og for at skabe bedre plads stierne sendes feltet af sted i ti grupper.

Ruten består af tre ”sløjfer” hver 4 km, som stiger i sværhedsgrad. ”Vi har virkelig kunnet mærke en stigende interesse for trailløb. Alle kan være med på den første sløjfe 4 km, og har man mod at prøve yderligere en eller to sløjfer, så fortsætter man bare,” fortæller Birgit Schultz, kommunikations-  og presseansvarlig i Aarhus Motion.

 

Spektakulær start

Det store felt sendes af sted kl. 10, og spektakulær vis går det første stykke af ruten over det græsbeklædte tag Moesgaard Museum. DM-deltagerne (34 mænd / 18 kvinder + enkelte uden for konkurrence) sendes af sted allerede kl. 8.30, og efter de tre sløjfer venter der dem yderligere tre krævende omgange  á 13 km.

Mesterskabet tjener også som et vigtigt iagttagelsesløb i forhold til næste års store udfordringer: VM Trail i Portugal i juni samt VM Bjergløb (lang distance) i Argentina til november. Landstræner Søren Rasmussen ser da også frem til søndagens dyst, hvor man specielt skal lægge mærke til Katrine Villumsen. Sparta-løberen er bosiddende Schweiz og følgelig en sjælden gæst ved hjemlige løb. Hun vandt DM Kort Trail i Vejle sidste år, men mesterskabet den lange distance bliver hendes første.

 

”Katrine Villumsen er papiret den ubetinget højest rangerede danske kvinde i international sammenhæng. Mange af hendes bedste resultater er dog opnået i bjergene, som adskiller sig en del fra dansk trail-terræn. En mindre skade har ligeledes afholdt hende fra at forberede sig 100% til dette mesterskab, men hun er favorit om end med forbehold,” vurderer Søren Rasmussen, der udover hende peger den forsvarende mester Kristina Schou Madsen (Kolding KFUM) samt Dorte Dahl (Blovstrød), der trods af at have rundet de 50 år fortsætter med at imponere.

 

Mikkel Kleis trail-debuterer

Hos herrerne er den forsvarende mester, Peter Bech (Silkeborg OK), plads. Bech vandt i januar Bornholm også titlen Kort Trail, men kan søndag se frem til stærk modstand, ikke mindst fra sidste års sølvvinder, Christian Nørfelt (Blovstrød).

 

”I international sammenhæng rangerer Christian Nørfelt højere end Peter Bech, men sidstnævnte plejer at have overtaget, når de to mødes. Christian er dog uden tvivl stærkt opsat endelig at den titel. Jeg tror, at han lugter blod, og som jeg ser det, er det mere lige mellem de to end nogensinde før.”

 

Peter Bechs klubkammerat og bronzevinder fra 2017, David Stoltenberg, er en anden profil, der kan blande sig. Og er der trail-debutanten, den lokale Mikkel Kleis (AGF), der tilbage i 2005 vandt DM 1500 meter. Siden gik han op i distance og blev i 2010 dansk mester maraton. Som 38-årig løb han ved CPH Half for nylig 1:09,21.

 

”Formen er stadig god, han er bestemt en outsider, som måske kan snyde de andre,” lyder det fra Søren Rasmussen. Med DM-start kl. 8.30 forventes den danske mester hos mændene i mål omkring klokken 12.00

 

Fakta

Event: DM Lang Trail og Moesgaard Trail Run

Hvor: Området ved Moesgaard Museum

Hvornår: 7. oktober 2018

 

Moesgaard Trail Run: Udsolgt med 2000 deltagere, distancer 4,8 og 12 km

DM Lang Trail: 52 deltagere, distance 52 km

Mere info: aarhusmotion.dk