Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

DMI og TV 2 advarer: Risiko for skybrud og torden i Aarhus

Af Redaktionen

DMI melder her til morgen om risiko for uvejr flere steder i landet, heriblandt Aarhus.

Nærmere bestemt er der i dag fra kl. 15.00 – 23.00 risiko for lokale skybrud og torden. Lokalt kan der falde mellem 15 og 25 mm regn på 30 min.

Også TV 2 Vejret varsler skybrud i Aarhus og omegn, men dette varsel gælder allerede fra i dag kl. 14 og helt frem til i morgen kl. 17.

“En lokal skypumpe, især i Jylland, kan heller ikke udelukkes, da betingelserne for dannelse her er optimale,” lyder det bl.a. om vejret i eftermiddag og aften fra TV 2 Vejret.

Derfor kan der komme skybrud

DMI begrunder sit varsel med, at et lavtryk over det sydøstlige England i det kommende døgn bevæger sig langsomt mod øst til Holland. En tilhørende front med ret kraftig regn har natten til fredag langsomt bevæget sig op over landet, og ventes fredag aften nord for Jylland. 

Syd for fronten strømmer fugtig og instabil luft op over Danmark, og i løbet af eftermiddagen vil der dannes regn- og tordenbyger der lokalt kan være kraftige og med hagl.

I løbet af lørdagen bevæger lavtrykket sig langsomt videre østpå til Nordtyskland, hvorved luftmassen over Danmark fortsat vil være fugtig og instabil.

Der vil således frem til lørdag aften fortsat være risiko for kraftige regn- og tordenbyger, der lokalt kan give skybrud. Den aktuelle DMI risiko kan således blive forlænget og/eller opdateret til et varsel.

Du kan følge udviklingen lige her

Del artikel

Andre læser også