Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

DMI advarer: Sne og glatte veje kan give problemer

Af Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto: Aarhus Kommune
Arkivfoto: Aarhus Kommune

Weekenden har været præget af temperaturer omkring frysepunktet og hvidt nedbør mange steder.

Nu er både DMI og TV2 Vejret ude at advare imod, at sneen og det vinterlige vejr kan give problemer i morgentrafikken.

“Med frostvejr og snefald vil det være en god ide at begive sig hjemmefra i god tid. Og det vil ikke være vejr til at køre ud på sommerdæk.

Har du sommerdæk på bilen, vil de mandag morgen være stenhårde på grund af kulden, og da de mangler de særlige lameller, der kendetegner vinterdæk, vil rillerne blive proppet med hård sne, der ikke kan arbejde sig ud igen,” advarer TV2 Vejret blandt andet.

I løbet af natten bevæger temperauren sig under frysepunktet, samtidig med at der er flere snebyger, der skal ned over særligt den nordlige del af Jylland.

DMI: Kør i god tid

Selvom DMI ikke er ude at advare om hverken farligt eller voldsomt vejr, så kommer de alligevel også med en opfordring til de bilister, der skal ud i morgentrafikken mandag:

“Mandag ligger lavtrykket stadig i vores nærområde og ser fortsat ud at give snebyger til landet, og med temperaturer mellem frysepunktet og fire graders varme, bliver en del af sneen fortsat liggende.”

Dermed skal man være særlig opmærksom, inden man begiver sig ud i trafikken i nat og i morgen tidlig, da der er risiko for pletvis rim- og sneglatteveje. Kør derfor i god tid.”

Sidste dag med sne

I går aftes og i nat har særligt den nord- og østlige del af Jylland fået mange snebyger.

Selvom de officielle snemålinger først indløber i løbet af formiddagen regner DMI med, at der lokalt kan være faldet op mellem 10 og 20 cm sne.

Fra i aften og natten til tirsdag ser det dog ud til at vintervejret er overstået for denne gang, og resten af ugen bliver mild og med regn.

Del artikel

Andre læser også