Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

DMI udsender varsel: Risiko for hedebølge i Aarhus

Af Jonathan Sten Drivsholm
Stranden ved Den Permanente.
Stranden ved Den Permanente.

Det bliver varmt i Aarhus. Rigtig varmt.

Faktisk så varmt, at DMI netop har udsendt varsel om risiko for hedebølge de næste to dage. Varslet gælder fra i dag kl. 11.00 til i morgen kl. 20.00.

Der er tale om hedebølge, når middeltemperaturen over tre sammenhængende dage overstiger 28 grader i et område, og det er især de høje temperaturer i dag – tirsdag d. 19. juli – og i morgen, der trækker op.

“Tirsdag kan vi nogle steder få temperaturer op mellem 28 og 32 grader, og onsdag bliver meget varm. Der er udsigt til, at vi mange steder får temperaturer op over 30 grader, stedvis måske nær 35 grader,” lyder det fra meteorolog Klaus Larsen.

I skrivende stund lover DMI høj sol i Aarhus både tirsdag og onsdag – i eftermiddag ventes temperaturen at ramme 25 grader, mens der i morgen er udsigt til hele 31 graders varme.

Ny varmerekord?

Hedebølger kan være farlige for små- og spædbørn, ældre samt personer, der lider af kroniske sygdomme. Derfor er det vigtigt at drikke rigeligt og holde kroppen afkølet.

Det er også en god idé at sørge for at få salt og smøre sig ind i solcreme, hvis man vil ud i solen.

Den danske varmerekord blev målt i Holstebro 10. august 1975, og her viste termometeret svimlende 36,4 grader.

Om, vi når samme niveau i denne omgang, vil snart vise sig.

“Det er ikke kun temperaturerne, der stiger disse dage. Hos DMI stiger spændingen også blandt meteorologerne, da den danske varmerekord muligvis står for fald onsdag,” skriver DMI på Twitter.

Del artikel

Andre læser også