Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dømt: Havde oversavet jagtgevær med i toget

En 29-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt ubetinget fængsel i tre år et halvt år for at have taget et oversavet jagtgevær med i toget og for at have truet sin sagsbehandler på livet.

 

Den 29. december ringede en medarbejder ved Arriva til politiet, fordi den 29-årige sad og sov i toget, og han ikke var til at vække. En patrulje fra Østjyllands Politi kørte til banegården i Aarhus, hvor toget holdt. Det lykkedes betjentene at vække manden, der var tydeligt beruset.

 

I en sportstaske, der stod på gulvet mellem mandens ben, opdagede betjentene et oversavet jagtgevær og flere patroner, og den 29-årige blev straks anholdt og sigtet for besiddelse af skydevåben i det offentlige rum under særligt skærpende omstændigheder.

 

Tidligere dømt efter våbenloven

Siden anholdelsen har den 29-årige siddet varetægtsfængslet i sagen, og onsdag modtog han så sin dom. I retten blev han også dømt for i en telefonsamtale at have truet sin sagsbehandler ved Kriminalforsorgen på livet.

 

”At gå rundt med et farligt skydevåben i det offentlige rum er en meget alvorlig forbrydelse, og det viser rettens dom jo også.  Den 29-årige er desuden tidligere dømt efter våbenloven og for røveri, og det var med til at skærpe straffen, ” siger senioranklager Jakob Beyer.

 

Den 29-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen