Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dørmand overfaldet: 27-årig fængslet og udvist

En 27-årig mand blev mandag ved Retten i Aarhus idømt 11 måneders ubetinget fængsel og udvist til Somalia, efter han blev kendt skyldig i at have overfaldet en dørmand med en 7 kilo tung jernstolpe.

 

Overfaldet på dørmanden fandt sted natten til den 18. oktober foran en bar på Sankt Clemens Stræde i Aarhus. Her tog den 27-årige en meterlang gylden jernstolpe, som stod ved indgangspartiet til baren, og slog dørmanden hårdt i baghovedet, så der kom en større flænge.

 

Kolleger til dørmanden fik overmandet den 27-årige og tilkaldt politiet, der anholdt overfaldsmanden og sigtede ham for grov vold. Han blev efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør og har siddet varetægtsfængslet siden.

 

I retten forklarede den 27-årige, at han var blevet afvist i døren af dørmanden dagen før overfaldet, og at han mente, at dørmanden havde begået vold mod ham ved den lejlighed. Det var hans motiv for overfaldet.

 

Dømt for andre voldsepisoder

Ud over episoden i oktober blev den 27-årige også dømt for at have slået en anden mand under en bytur i Aarhus i marts, ligesom han blev dømt for at have truet en ekspedient, flere færdselsforseelser og for at fornærme politiet.

 

Anklager Steffen Dam Andersen hæfter sig ved alvorsgraden af overfaldet på dørmanden.

 

”Det er et groft overfald, som kunne have endt meget værre, og så er det skærpende, at det bliver begået mod en dørmand, der er særligt udsat i sit arbejde. Selvom den 27-årige har sin familie i Danmark, og han har boet i landet i næsten 20 år, vurderede retten, at der var grundlag for at udvise ham, ” forklarer anklageren.

 

Den 27-årige har tidligere fået en dom for vold, hvor han fik en advarsel om udvisning, og da han stod i retten anden gang, blev det altså ikke ved advarslen. Den 27-årige erkendte at have slået dørmanden, men ankede dommen på stedet.