Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

DOKK1: Nye bilister siger ja tak til gratis parkering i midtbyen

Foto: Jesper Rais, www.raisfoto.dk
Foto: Jesper Rais, www.raisfoto.dk

Interessen for gratis parkering i DOKK1 har været overvældende – og derfor får yderligere 50 nye bilister mulighed for at parkere kvit og frit resten af året.

 

Nye bilister i Aarhus og omegn har i stor stil sagt ja tak til gratis parkering i DOKK1 Parkering. Securitas, som driver parkeringshuset i centrum af Aarhus, indledte lørdag 14. september en kampagne, hvor 300 nye bilister blev tilbudt gratis parkering resten af året.

 

Det skete for at fejre genåbningen af T-krydset ved Mindet, som har gjort det nemmere at komme til og fra p-anlægget. Her 12 dage efter kampagnens start er der udleveret 210 parkeringskort til nye bilister, som altså kan parkere gratis – og i ro og mag – året ud.

 

Nogle af de nye bilister har tvivlet på, om det nu også kunne være sandt med gratis parkering resten af året. Men den er altså god nok – og nu giver DOKK1 Parkering 50 yderligere gratis parkeringskort til bilister, der har fået kørekort i 2019.

 

Mange kan skrive under på, at det kan være besværligt at finde en p-plads i Aarhus midtby, så vi er glade for, at så mange nye bilister har taget imod tilbuddet om at prøve byens nemmeste parkering, Vi håber, at endnu flere vil være med til at sætte fokus på, hvor nemt det kan være at parkere som både ny og erfaren bilist og samtidig være med til at afhjælpe nogle af de parkeringsvanskeligheder, som findes i Aarhus, siger Tom Laursen, administrerende direktør i Securitas.

DOKK1: Nye bilister siger ja tak til gratis parkering i midtbyen
Foto: Jesper Rais, www.raisfoto.dk

 

Hos Aarhus Kørelærerforening, som dækker 50 kørelærere i Aarhus og omegn, ser man positivt på kampagnen: Vi lærer selvfølgelig vores elever at parkere, men nogle af dem kan være lidt utrygge, når de sidder alene i bilen på et nyt sted. Inden eleverne får kørekortet, siger nogle, at de aldrig skal parkere, hvor der er alt for smalt, og hvor der er risiko for, at nogle kører ind i deres bil. Derfor er vi begejstrede for den gave, som DOKK1 Parkering giver dem. Det sikrer, at de nye bilister får muligheden for at parkere i sikre rammer – og dermed får en tryg start på livet som bilist i Aarhus, siger Marianne Heimdal, formand for Aarhus Kørelærerforening.

 

Der er altså stadig parkeringskort tilbage til de hurtige, som gerne vil undgå at ridse deres – eller forældrenes – biler i jagten på en parkeringsplads i Aarhus midtby. Det eneste, de unge skal gøre for at opnå gratis parkering i DOKK1 Parkering, er at henvende sig hos vagterne i parkeringsanlægget indenfor bemandingstiden. Ved fremvisning af et kørekort fra 2019 får de udstedt et parkeringskort til anlægget, som gælder året ud. Se yderligere vilkår for kampagnen på www.dokk1-parkering.dk