ANNONCE
Aarhusiansk orkester: Drabant hylder foråret og Aarhus i ny musikvideo
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhusiansk orkester: Drabant hylder foråret og Aarhus i ny musikvideo

Det aarhusianske orkester, Drabant, har udgivet deres første single “Forår”. Sangen er en hyldest til foråret og deres hjemby Aarhus. I musikvideoen medvirker en lang række kendte aarhusianere som Jacob Bundsgaard, Poul Krebs, Steffen Rasmussen, Bogfinkevej og Henrik Wigh-Poulsen.

 

 

“Der bor så mange inspirerende mennesker i Aarhus og byen summer af kreativitet. Vi elsker at bo her og når foråret rammer byen, er der ikke noget bedre sted at være end i Aarhus!” siger Jonas Thyrsted, der er forsanger i det debuterende aarhusianske band Drabant. Fredag d. 18. maj udgiver Drabant deres første single “Forår” og sangen er en hyldest til foråret og orkestrets hjemby Aarhus.

Aarhusiansk orkester: Drabant hylder foråret og Aarhus i ny musikvideo
Drabant består af (fra venstre): Kasper Rahbek, Peter Staunsbæk, Janni Kjeldager Østergaard, Thomas Frandsen, Jonas Thyrsted og Martin Schøler

“Vi har efterhånden skrevet en del sange sammen, men “Forår” var den første sang, hvor vi synes, at vi ramte plet. Sangens tekst er blevet til på en gå-tur i centrum af Aarhus og den pige, der sidder i en vinduesskarm i sangen, er en pige jeg så sidde i en vindueskarm på Vestergade” fortæller Jonas Thyrsted om sangens tekst.

 

Som en forlængelse af sangens univers har Drabant indspillet en musikvideo, der hylder Aarhus som kreativ og mangfoldig by: “Vi ville gerne give Aarhus et skulderklap i musikvideoen. “Forår” er skrevet i Aarhus og er inspireret af den energi og mangfoldighed byen summer af, når foråret rammer” fortæller Martin Schøler, der er trommeslager i Drabant.

En hyldest til Aarhus

Derfor “gik bandet en tur og filmede dem de mødte”, som de selv udtrykker det, og nu er alle de indsamlede klip blevet til en hyldest til Aarhus i musikvideoen til “Forår”. I videoen medvirker blandt andre Jacob Bundsgaard, Poul Krebs, Steffen Rasmussen fra AGF, Henrik Wigh-Poulsen, Louise Gade og bandet Bogfinkevej.

 

“Vi havde lyst til at tegne et mangfoldigt billede af vores by og hylde alle de forskellige mennesker, der bor her. Stort set alle vi har spurgt har sagt ja til at være med og det er lige præcis den slags engagement og indstilling til tingene, som vi synes menneskene i Aarhus i høj grad besider!” siger Jonas Thyrsted og smiler.

 

Drabant spiller folkepop med danske tekster og har det seneste år arbejdet på at opbygge et repertoire og skrive sange nok til at kunne tage ud at spille koncerter. Orkestret består af de seks aarhusianere Kasper Rahbek, Peter Staunsbæk, Janni Kjeldager Østergaard, Thomas Frandsen, Jonas Thyrsted og Martin Schøler.

“Hvis nogen skulle have lyst til at hylde Aarhus sammen med os, så spiller vi til Vestergadefest i Vestergade lørdag d. 2. juni – lige overfor der, hvor jeg så pigen i vinduesskarmen” tilføjer Jonas Thyrsted og blinker kækt.

 

“Forår” udkommer på det lille aarhusianske pladeselskab De Otte Planeter og sangen kan streames og downloades på alle tjenester eller købes på vinyl fra d. 18. maj.

 

Se videoen kan se her 

Del artikel