Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dramatisering af ”No Regrets” i kæmpe medvind: Billetterne bliver revet væk

Af Freja Dumont
Foto: Teatret Svalegangen
Foto: Teatret Svalegangen

Voldsdommene, fodboldens skyggesider og dagen, hvor 13-årige Stig kommer hjem fra kamp og finder begge sine forældre skudt.

Det bliver den rå og ucensurerede fortælling om Stig Tøftings liv, som publikum vil blive mødt med, når stykket ”No Regrets”, som er baseret på fodboldspillerens selvbiografi fra 2005, får premiere på Teatret Svalegangen i slutningen af marts.

Der er allerede solgt langt over 5000 billetter til forestillingen, og spilleperioden er blevet udvidet to gange siden offentliggørelsen i februar 2021.

”For første gang mødes mine to passioner, fodbold og teater. Jeg har i  mange år haft lyst til at lave No regrets, og nu er muligheden der endelig.

Jeg er fascineret af Stigs kompromisløshed i  hans tilgang til livet og hans fodboldtilværelse,” siger instruktør og dramatiker Morten Lundgaard.

Mod alle odds

Hvad sker der, når ens største hemmelighed bliver afsløret i et sladderblad? Når en barndomstragedie pludseligt bliver til offentligt skue. Kan man fortsætte? Kan man stadig løbe ind på banen?

No regrets er en hudløs ærlig fortælling om en sportsstjerne, der mod alle odds kæmper sig til en tilværelse som  professionel fodboldspiller med sit livsmotto ”No regrets” tatoveret hen over maven.

Det er teater om en kompromisløs midtbaneslider og en fortælling om at blive en byhelt på trods, eller måske i kraft, af de tragedier man har med sig.

Tøfting var ingen Laudrup. Han var aldrig selvskrevet, men den  århusianske plæneklipper havde en vilje som få og lod aldrig et strå stå.

”Det her er en vigtig fortælling i en tid, hvor en hel generation tror, at man kan alt, hvis bare man kendt fra TV  eller landsholdet. Men man skal kæmpe for alt,” udtaler kunstnerisk chef på Teatret Svalegangen Per Smedegaard.

Tro mod tone og ærlighed i bogen

Det er skuespiller Morten Kjær, der  skal spille Stig Tøfting i teatres dramatisering af ”No Regrets”.

Og netop det, at Teatret Svalegangen laver et teaterstykke om Stig Tøftings liv gør manden det hele handler om både beæret og stolt.

”Det krævede mange overvejelser om, hvorvidt jeg kunne se min livshistorie som teaterstykke. En ting er at tale  om mit liv, noget andet er at læse det på skrift, men at se det fortolket som en teaterscene er noget helt nyt for mig.

Jeg  er nysgerrig og spændt på, hvordan meget personlige og svære kapitler i mit liv vil blive formidlet. Men folkene på  Svalegangen har overbevist mig om, at de virkelig brænder for projektet og vil være tro mod tonen og ærligheden i bogen,” udtaler Stig Tøfting.

No Regrets får danmarkspremiere d. 26. marts 2022.

Du kan købe billetter lige her.

Hvad: No Regrets – Historien om den aarhusianske plæneklipper
Hvor: Teatret Svalegangen
Hvornår: 26. marts – 14. maj 2022

Del artikel

Andre læser også