Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dress-up din kålsalat – Vegetar workshops på Tangkrogen

Af Michael Qureshi

På årets Food Festival er der forskellige workshops med fokus på grøntsager og rodfrugter. Vi har tidligere hørt, at der skulle være meget “work” i de forskellige shops, så vi afprøvede nogle stykker. Heldigt for os var, at det hele foregik i samme telt, for vejret viste sig ikke just fra sin smukkeste side. Til gengæld passede de forskellige råvarer fint til det kolde efterår.

Godt med farver_

Spis mere kål og undgå madspild

Første stop var “ Dress-up din kålsalat”, som “Sæson” står for. “Sæson” er en del af Landbrug og Fødevarer, som arbejder på at få mere dansk frugt og grønt ind i detailhandlen. Konkret med denne workshop er missionen at få danskerne til at spise mere kål og blive bedre til at bruge kål på forskellige måder, så man undgår at smide et halvt kålhoved ud hver gang, man ikke får spist op.

Dress Up Din Kål - Foodfestivalen

Pigerne i workshoppen er meget opmærksomme på, at man skal vaske hænder og have forklæde på. Derefter trækker man et kort med en type kål, af den slags man skal lave sin salat af. Dernæst en grundingrediens til dressingen. Vi trak rødkål med sennep og grønkål med fetaost.

Workshop på Foodfestivalen

Så er det ellers bare at gå i gang med at snitte. Der er fri brug af olier, yoghurt, krydderier, krydderurter og andre slags toppings. Alt i alt tog det ti minutter at tilberede sin kålsalat, formidlingen omkring kål var god, og det var en hyggelig lille stand.

Smagen fejlede ikke noget

Rødder kommer til sin ret

Næste workshop var “Tilbage til rødderne”, som naturligvis handlede om rodfrugter. Her skulle vi lære at bruge rødder på en anden måde end de klassiske ovnbagte og lære om røddernes mangfoldighed, her som rå topping på suppe. Suppen var en meget smagsneutral rødbedesuppe, som var lavet på forhånd. Så var det ellers at gå i gang med at snitte rodfrugter. Der var gule beder, bolschebeder og lilla-stribede gulerødder. Desværre vidste de ansatte på standen ikke, hvad sådan en gulerod hed.

Brug knolden på Foodfestivalen

Derudover skulle vi krydre cremefraiche, som skulle toppe suppen. Det smagte fint, igen var det en hyggelig stand, men der var ikke så meget formidling, og der var ikke helt så stor viden angående sortimentet.

 

Prøv det – en anbefaling herfra

Det var rigtig fine workshops, og det var ikke hårdt arbejde, stemningen var afslappet, og man kunne fint småsnakke om løst og fast med de andre deltagere. Workshops’ne er annonceret til at begynde hver halve time, men fordi det kun tager 10-15 minutter hvert sted, skal man ikke tage tidspunkterne så højtideligt. Er der plads, kan man være med.

Vegetar Workshop på Foodfestivalen

Standene fungerer generelt fint, men da det begyndte at styrtregne, blev der trængsel, og der var dårligt plads. Hvis man ikke er fortrolig med kål og rodfrugter, bør man besøge standene. Hvis man dog har en smule kendskab til de to råvarer, er der ikke noget nyt at komme efter her, men hyggeligt er det, og det er gratis.

 

Del artikel

Andre læser også