Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Drinks, delemad og ferievibes: Byens nye hippe madbar åbner i morgen

Af Freja Dumont

Et helt nyt spisested åbner officielt i morgen den 5. januar i Aarhus.

Det er ejerne af den yderst populære Restaurant SyvNi13 i Frederiksgade, der står bag den nye madbar Elle Belle, som ligger centralt placeret ved Åboulevarden.

Stedet byder på en uformel og festlig stemning med upbeat musik, prisvenlige deleretter og fokus på gode råvarer og reducering af madspild.

Vi besøgte Elle Belle, da de i december holdt “soft opening”, hvor vi fik en forsmag på madbarens lækre deleretter og hyggelige stemning. Og vi skulle hilse at sige, at I godt kan glæde jer!

Drinks, delemad og ferievibes: Byens nye hippe madbar åbner i morgenDrinks, delemad og ferievibes: Byens nye hippe madbar åbner i morgen

Som at være på syd på 

Hos Elle Belle træder du ind i en lille oase, hvor det stilrene nordiske møder den varme og charmerende middelhavsstil med ”græsk blå” karme, sivstole og appelsiner malet på baren.

Menukortene er sparet væk, og i stedet er deleretterne nedfældet på tavlerne, som fylder hele den ene væg i madbaren.

”Vi gør en ære ud af at skabe rammerne for vores gæster, så de for en stund glemmer, at der 5 grader udenfor, og du har glemt at købe toiletpapir.

Vores mad bliver serveret som deleretter, men du må også hapse et par stykker selv,” siger Kalle Jensen, en af de tre ejere af Elle Belle.

Drinks, delemad og ferievibes: Byens nye hippe madbar åbner i morgen

Stedets mad og drikke er inspireret af gode ferievibes og generel velsmag – og menukortet tager forbehold for, at fiskemanden har udsolgt, eller at den danske jordbærhøst slår fejl.

Alle retter er anrettet i delevenlige forretsstørrelser, og hvor nogle ville kalde det tapas eller deleretter, vælger stedet at kalde det “små livretter”.

Vi tog blandt andet en kulinarisk smuttur til Portugal og fik serveret ’blæksprutte med figner og chorizo’. Og det var virkelig som at blive taget til en lille taverna i syden – autentisk og virkelig velsmagende.

Drinks, delemad og ferievibes: Byens nye hippe madbar åbner i morgen

Der er generelt stort fokus på fisk og skaldyr samt årstidens grønt. Der vil også altid være et par kødretter på menuen.

Sådan en prøvede vi også – nemlig stedets rørt tatar i sprød tærte. En ægte lille hapser.

Ikke noget vildt og voldsomt, men en virkelig simpel og lækker deleret. Det er med andre ord til at smage, at det er erfarne kokke, som laver maden.

Vi bestilte 4 retter til to personer, og det var meget passende til en god frokost. Skal man spise aftensmad anbefaler stedet selv 3-5 retter per person.

Hvis du vil være helt sikker på at se den sidste nye menu, så find den på Elle Belles instagram, som bliver opdateret dagligt.

Drinks, delemad og ferievibes: Byens nye hippe madbar åbner i morgen

På vores besøg hos Elle Belle blev vi for en stund taget til varmere himmelstrøg, og vi kan virkelig anbefale alle at lægge vejen forbi den nye madbar.

Du får kvalitetsmad til gode priser,  lækre drinks, skøn stemning og funky musik i højtalerne.

Stedet er oplagt til både at nyde en frokost eller som det næstsidste stop en fredag aften, inden man skal ud og danse.

Du kan besøge Elle Belle hver onsdag til lørdag fra den 5. januar.

Del artikel

Andre læser også